« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Clinton

Clinton napala Obamu i priskrbila mu glasove

Uoči predizbora u New Hampshireu Clinton i Obama izjednačeni

Više o

SAD

,

Hillary Clinton

,

izbori

,

Barack Obama

KANDIDATI za predsjedničke nominacije u SAD-u održali su u subotu na ABC Newsu posljednje TV-rasprave uoči ključnih stranačkih predizbora u New Hampshireu u utorak, ulazeći u najotvorenije okršaje od početka predizborne kampanje prije više od godinu dana.

Republikanci
Dvojica vodećih kandidata Republikanske stranke na predizborima u New Hampshireu su senator John McCain sa 32 posto i bivši guverner Massachusettsa
Mitt Romney sa 30 posto podrške birača. 

Šestorica republikanskih kandidata međusobno su se optuživali oko vanjske politike predsjednika Georgea W. Busha, posebno oko podrške strategiji povećanja broja američkih vojnika u Iraku, te oko čvrstine pristupa problemu ilegalne imigracije u SAD-u. No, žešći napadi odvijali su se među demokratima, posebno između senatorice iz New Yorka Hillary Clinton i senatora iz Illinoisa Baracka Obame. Očito iznervirana zbog nenadanog poraza na predizborima u Iowi, gdje je simpatije birača osvojio Obama, Clinton je napala vjerodostojnost mladog senatora iz Illinoisa, ukazujući na njegovu nedosljednost i promjene stavova o ključnim pitanjima, kao što je ‘reforma zdravstva i niz drugih'.

U Obaminu obranu stao je John Edwards koji je u Iowi bio drugi. Međutim, Clinton je napadima na Obamu mladom senatoru samo priskrbila glasove na predizborima u New Hampshireu. Iako je ondje uvjerljivo vodila s 32 posto podrške prema Obaminih 28 posto, situacija se nakon debate malo promijenila. Prema posljednjim anketama CNN-a, Obami je podrška porasla te on i Clinton dobivaju po 33 posto glasova birača. 

 


Piše: MEX/HINA
07.01.2008. 22:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh