« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci

Clinton će riješiti spor između Slovenaca i Hrvata

Moćna Hillary preuzima stvar u svoje ruke

(Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Samuel Žbogar

,

spor sa Slovencima

Sjedinjene Američke države žele rješenje slovensko-hrvatskog spora, izjavio je u srijedu slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar koji boravi u radnom posjetu SAD-u, gdje će ga primiti i državna tajnica Hillary Clinton.

Amerikanci se ne opredjeljuju u slovensko-hrvatskom sporu, ali se nadaju rješenju i s nadom iščekuju prvi susret premijera Boruta Pahora s novom hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, rekao je šef slovenske diplomacije pred susret s Hillary Clinton u razgovoru sa slovenskim novinarima.

"Američki sugovornici s nadom iščekuju taj susret", rekao je Žbogar, dodavši da će prvi susret Pahora s premijerkom Jadrankom Kosor biti u prvom redu susret upoznavanja i gradnje povjerenja između dviju država.

"Amerikance zanima kako mi vidimo rješenje i žele da se stvari riješe", rekao je Žbogar u razgovoru za STA.

"Oni vrlo dobro znaju što se događa i zanimaju ih naša stajališta", rekao je Žbogar koji je u utorak o bilateralnim odnosima i stanju u jugoistočnoj Europi već razgovarao s više američkih kongresmena i senatora, te utjecajnih osoba.

Prema Žbogarovim riječima, njegovi američki sugovornici izrazili su posebno zanimanje za slovenska gledišta o mogućnostima bržeg napretka regije zapadnog Balkana prema Europskoj uniji, te zabrinutost stanjem u BiH, gdje se Slovenija po Žbogarovim riječima spremna dodatno angažirati u pripremama glede ustavnih reformi u toj državi.

Izvor: Hina

29.07.2009. 10:08:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh