« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
POSKUPLJENJE

Civilne udruge protiv cijena najma gradskih prostora

Odluka gradonačelnika Milana Bandića o povećanju cijena za tristo i više posto donijeta samovoljno i jednostrano, kažu udruge

Gradski prostori su poskupili do besmisla
Gradski prostori su poskupili do besmisla (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

udruge

,

gradski prostor

Skupina civilnih udruga Grada Zagreba uputila je danas otvoreno pismo poglavarstvu Grada, u kojemu upozorava da višestruko poskupljenje cijena najma gradskih prostora prijeti istjerivanjem civilnog društva iz Zagreba te pozivaju na žurnu promjenu te odluke i određivanje primjerenih cijena i kriterija.

"Ta odluka, nakon višegodišnjeg smanjivanja sredstava za programe izravno ugrožava opstanak aktivnosti i usluga koje organizacije (civilnog društva) pružaju građanima", ističe se u pismu.

Smatraju kako je odluka gradonačelnika Milana Bandića o povećanju cijena za tristo i više posto donijeta samovoljno i jednostrano pa ističu da je povećanje cijena primijenjeno retroaktivno i podsjećaju kako su im poslani računi s novim cijenama za prethodna tri mjeseca, uz zatezne kamate.

"Povećanje troška od tristo i više posto, bez ikakvog roka za prilagodbu ili otkazivanje najma, krajnje je nekorektno. Gradonačelnikova odluka ni na koji način ne uvažava činjenicu da su mnogi prostori u lošem, čak derutnom stanju, u čije su održavanje i renoviranje članice i članovi udruga često ulagali vlastiti novac i trud", dodaje se u pismu koje potpisuje 71 udruga.

Udruge smatraju kako grad provodi antisocijalnu politiku i izravno udara na civilno društvo. Zahtijevamo hitnu promjenu odluke te tražimo od Grada Zagreba da osigura dodatne prostore za sve građane i njihove organizacije koje se bave društveno korisnim djelatnostima", zaključuje se u pismu.

19.05.2012. 21:42:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh