« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
NOVČANA POMOĆ

U ponedjeljak počinje isplata pomoći umirovljenicima

Pravo na pomoć ostvaruju umirovljenici koji prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su prihodi manji od 1.500 kuna mjesečno

Više o

umirovljenici

,

Grad Zagreb

,

pomoć umirovljenicima

Hrvatska pošta od ponedjeljka 21. svibnja započinje s isplatom pomoći umirovljenicima Grada Zagreba, a svi oni koji ju ne prime na kućnu adresu moći će pomoć podignuti u poštanskim uredima do 4. lipnja, prenosi Hina.

Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec, stoji u priopćenju.

Sukladno novoj Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba 12. srpnja 2011., pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima koji prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

U prvoj su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno. U drugoj su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 do 1.200 kuna mjesečno.

U trećoj su skupini umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 do 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno, umirovljenici druge skupine na 300 kuna, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći mjesečno.

Za dodatne informacije umirovljenici se mogu javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1, stoji u priopćenju.

18.05.2012. 17:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh