« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Citati iz pobjedničkog govora Baracka Obame

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

novi američki predsjednik

,

Obama izjave

,

Obama citati

"Ako tamo negdje vani postoji još netko tko sumnja da je Amerika mjesto u kojem su sve stvari moguće, netko tko se još pita da li je danas san naših utemeljitelja još živ, tko još uvijek dovodi u pitanje snagu naše demokracije - ova je večer vaš odgovor", prve su riječi koje je u svom pobjedničkom govoru u Chicagu pred mnoštvom u srijedu rano ujutro izgovorio novoizabrani američki predsjednik Barack Obama.

Svjetske agencije izdvajaju i sljedeće citate:

"U trenutku dok večeras slavimo, znamo da su izazovi koje nosi sutrašnji dan najveći u našim životima - dva rata, planet u nevolji, najgora finacijska kriza ovog stoljeća".

"Put ispred nas bit će dug, naš uspon strm. Do cilja možda nećemo stići u jednoj godini ili čak u jednom madatu ali Amerika će, u to nisam nikad vjerovao više nego večeras, tamo stići. Obećavam vam, kao narod stići ćemo tamo".

"U ovoj zemlji uzdižemo se ili padamo kao jedna nacija, kao jedan narod".

"Trebamo tražiti nove izvore energije i stvarati nova radna mjesta, graditi nove škole i suočiti se s prijetnjama, i za nas - da vodimo, obnovimo saveze".

"Uvijek ću vam iskreno govoriti o izazovima pred nama".

"Promjena je stigla u Ameriku".

"Onima kojima su mnogi tako dugo govorili da budu cinični, preplašeni i da sumnjaju u ono što možemo ostvariti - neka udruže ruke na luku povijesti i saviju ga još jednom prema nadi boljeg sutra".

Pobornicima njegova protivnika Johna McCaina: "Trebam vašu pomoć, bit ću i vaš predsjednik".

Drugačiji pogled na Obamu možete pročitati ovdje.

05.11.2008. 08:28:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh