« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Čitatelj Metroa upozorio na lošu signalizaciju

Križanje Vatikanske i Sarajevske ulice
Križanje Vatikanske i Sarajevske ulice
Više o

promet

,

prometne nesreće

,

signalizacija

,

Hrvoje Lisak

,

građanska inicijativa

Naš čitatelj Hrvoje Lisak poslao nam je fotografiju dijela križanja Vatikanske i Sarajevske ulice na kojoj se vidi vrlo opasna horizontalna signalizacija, koja je namijenjena biciklistima, a zavarava vozače motornih vozila. 

Naime, noću kada je magla ili jaka kiša, vozači ne vide rubnik kolnika nego linije na nogostupu, što ih navodi da skrenu upravo na nogostup, misleći da prate liniju ceste. Lisak ističe kako se to nedavno dogodilo upravo njemu, srećom bez posljedica. Zbog toga je i odlučio snimiti to raskrižje i poslati nam fotogafije. Na rubniku i nogostupu vidljivi su tragovi guma.

Gdje je nogostup?Noću kada je magla ili jaka kiša, vozači ne vide rubnik kolnika nego linije na nogostupu, što ih zavarava. 

- Na tom dijelu križanja trebalo bi povući još jednu liniju po rubniku ceste ili naći neko bolje rješenje, da se izbjegnu potencijalne nesreće koje vrebaju vozače za loše vidljivosti. Dok gradske vlasti nešto ne poduzmu, vozači bi trebali pripaziti - ističe Hrvoje Lisak, pozivajući medije da se i sami uvjere u stanje na križanju. (DM) 

24.03.2008. 23:30:11
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    kenan
    12.07.2012. 19:36
    Hrvoje vi biste trebali prilagoditi bzinu u uvjetima smanjene vidljivosti!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh