« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
POTPORE

Cirkuska rezidencijalna mreža otvorila je natječaj za potpore

Natječaj je otvoren do 15.03.2023. u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 25.03.2023.

Natječaj je otvoren
Natječaj je otvoren (Arhiva)
Više o

potpore

,

Cirkorama

,

CirkoBalkana

Vrijeme: 15. ožujka 2023.

Mjesto: Klanjec, Križevci, Pula, Rijeka, Samobor, Split, Zagreb

Udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule, K.V.A.R.K. iz Križevaca i Kućni Kolektiv iz Klanjca, koji čine Cirkusku rezidencijalnu mrežu, otvorili su svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Natječaj je otvoren do 15.03.2023. u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 25.03.2023. Prijave se zaprimaju putem obrasca: https://forms.gle/baHE9Bfmf1K2DPEu6

Pozivaju su svi umjetnici, umjetnice i kolektivi suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu te medijsku vidljivost.

Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.

Natječaj je namijenjen regionalnim umjetnicima_ama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

Umjetnici se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2023. godini u šest različitih prostora u Hrvatskoj:

- Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb)

- Mala scena Doma mladih (Split)

- HALA 100 (Split)

- Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka)

- Čarobnjakov šešir u DC Rojc (Pula)

- Klub Kulture (Križevci)

- Kuća Klajn (Klanjec).

Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.

Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 7 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2023. godine. Na kraju svake podržane rezidencije umjetnici_e će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovora s publikom o prezentiranom radu.

Sve informacije nalaze se ovdje: http://bit.ly/3KKfCWm

28.02.2023. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh