« Film
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
15. TRAVNJA

CineStar Zagreb pokreće program nezavisnog filma Cinefest

Cilj projekta je kontinuirani kvalitetan program koji bi uključivao birane i nagrađivane filmove s uglednih festivala

(Drago Sopta/Cropix)
Više o

Cinestar Zagreb

,

zagreb-info

,

Cinefest

,

nezavisni film

CineStar Zagreb u Branimir centru pokreće Cinefest, trajni kino program kvalitetnog nezavisnog filma svih hrvatskih nezavisnih distributera koji počinje 15. travnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Projekt su predstavili Hrvoje Krstulović, predsjednik uprave tvrtke Blitz film i video distribucije, Damir Milinić, izvršni direktor i član uprave Blitz-CineStara i Igor Rakonić, direktor tvrtke Discovery film & video.

Namjera projekta je osigurati kontinuirani kvalitetan program koji bi uključivao birane i nagrađivane filmove s uglednih filmskih festivala. Prema riječima organizatora, pokretanje projekta smatraju nužnim zbog nepostojanja vrhunskog profiliranog filma za prikazivanje nezavisnog filma.

Prva u nizu je revija filmova s prošlogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, a uključuje četiri naslova: "Tražeći Erica" britanskog kultnog redatelja Kena Loacha, "Samson i Delilah" australskog filma dobitnika cannske Zlatne kamere, te filmovi dvojice rumunjskih redatelja "Priče iz zlatnog doba", omnibus kojega potpisuje Cristian Mungiu i "Policijski pridjev" Cornelia Porumboiua.

Nakon prve revije posvećene Cannskom festivalu organizatori su najavili još dvije - Euro komedija i Veliki redatelji.

U sklopu projekta koji nema namjeru biti komercijalni, publika će imati prilike vidjeti azijske, europske, i južnoameričke filmove koji su po riječima organizatora prilično zanemareni u odnosu na američke blockbustere. (hina/metro-portal)

13.04.2010. 13:58:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh