« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
COPA AMERICA

Čile, Urugvaj i Peru u četvrtfinalu Copa Americe

Peru prolazi dalje kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe, a u četvrtfinalu Urugvaj igra protiv Argentine. Obje su reprezentacije do sada 14 puta osvojile ovo prvenstvo

Fotografija vijesti
Više o

Copa America

U vrlo napetom raspletu u skupini C na Copa Americi, reprezentacije Čilea, Urugvaja i Perua odlaze u četvrtfinale, a momčad Meksika vraća se kući, prenosi Hina. Urugvajci su do četvrtfinala i drugoga mjesta u skupini došli pobjedom nad Meksikom 1:0, dok je Čile istim rezultatom bio bolji od Perua, koji ide dalje kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Čileanci su osvojili prvo mjesto u skupini pobijedivši u Mendozi Peru s 1:0 i to autogolom Andre Carrilla u trećoj minuti sudačke nadoknade. Kako i priliči susjedskom obračunu, na terenu su frcale iskre, pa su u 62. minuti isključenje zaslužili Čileanac Jean Beausejour i Peruanac Giancarlo Carmona zbog međusobnog udaranja.

Urugvajci su kao jedni od favorita turnira jedva svladali Meksiko, koji je na Copu došao s pozivnicom i s mladom postavom jer je samo nekoliko tjedana ranije osvojio prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike. Strijelac jedinog zgoditka na utakmici bio je Alvaro Pereira u 15. minuti, a Urugvajci su dokraja propustili nekoliko izgednih prilika. Diego Forlan je dres Urugvaja obukao i 79. put, pa se izjednačio s Rodolfom Rodriguezom, a zvijezdi Atletica nedostaju samo dva zgoditka da postane i najbolji strijelac Urugvaja u povijesti.

U četvrtfinalu će tako igrati Urugvaj i Argentina, jer su obje reprezentacije osvojiče tek druga mjesta u svojim skupinama. I Urugvaj i Argentina su pobjednici Cope bili po 14 puta.

13.07.2011. 10:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh