« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana
OSVRT

Ciklus fotografija Crveno potpisano Borisa Jagačića

Uočljiva crvena boja na nizu fotografija Borisa Jagačića odiše optimizmom, energijom, radošću, voljom i željom

Doviđenja
Doviđenja (Boris Jagačić)
Više o

fotografije

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Boris Jagačić

Suvremeni hrvatski fotograf, novinar Boris Jagačić, autor zanimljivog i osebujnog opusa, i danas predano niže fotografije ,jednu za drugom, bilježeći i protok vremena i čudesnost pojedinog trenutka.

Jagačić svojim uspjelim i nadahnutim fotografijama ostavlja delikatni trag sadašnjosti vremenima koja dolaze, bilježi nesvakidašnjost mirnog popodneva, okupanog vrelinom, život grada, narastajuću svjetlost, ptice, leptire, more...

Najnoviji ciklus njegovih fotografija obilježen je, žestoko je okarakteriziran crvenom bojom detalja ili ukupnnim dojmom, od podmornice, čamaca, žarećeg neba, dječjih igračaka, detaljima u prostoru.

Uočljiva crvena boja na nizu fotografija Borisa Jagačića odiše optimizmom, energijom, radošću, voljom i željom.

Sve se na tim naizgledom fotografijama jednostavnih motiva dešava s nadahnućem, uzbudljivo ali i nenametljivo, razigrani, živahni ritam osjeća se u svakom trenutku promatranja snimljenih scena.

Jagačić fotografira različite aspekte života, s nadom i vjerovanjem u lijepo i dobro jer život je za njega i kao čovjeka i kao umjetnika, radost, jedinstvena radost.

Jagačić je sjajno realizirao set fotografija posvećen životu, življenju čovjeka, sreći pojedinih trenutaka, očekivanju i iščekivanju.

Piše: Miroslav Pelikan
12.09.2023. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh