« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ZG BURZA

Cijene dionica IGH i Tehnike stabilizirale se nakon blokade

U prvih 10 minuta trgovanja dionice IGH i Tehnike završile su u negativnoj blokadi zbog pada cijena za više od 10 posto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

zagrebačka burza

,

dionice

,

IGH

,

Tehnika

,

autocesta Crna Gora

Zbog propasti ''posla stoljeća'' domaćeg građevinskog konzorcija u Crnoj Gori, na Zagrebačkoj su burzi jutros dionice IGH i Tehnike završile u blokadi, zbog prevelikog pada cijena, no nakon blokade cijene su im se stabilizirale.

U prvih 10 minuta trgovanja dionice IGH i Tehnike završile su u negativnoj blokadi zbog pada cijena za više od 10 posto, nakon jučerašnje vijesti iz Crne Gore da je tamošnji savjet za izgradnju autocesta predložio vladi da raskine koncesijski ugovor za gradnju autoceste Bar-Boljare s hrvatskim konzorcijem jer dokumentacija koju je dostavio nije u skladu s ugovorom o koncesiji.

Zbog toga je na početku današnjeg trgovanja dionica IGH pojeftinila gotovo 16 posto, pa joj je cijena pala na 2.600 kuna.

U 11 sati ponovno je započelo trgovanje tom dionicom, a cijena joj trenutno iznosi 2.700 kuna, što je 12,7 posto manje nego jučer.

Cijena dionice Tehnike pala je na početku trgovanja za više od 12 posto, na 1.640 kuna, a sada se njome trguje po 1.645 kuna.

Pod pritiskom prodaja su i druge dionice u građevinskom sektoru, pa je tako cijena dionice Dalekovoda pala 1,7 posto, a Ingre 1,2 posto.

I dok su cijene većine najlikvidnijih izdanja u minusu, dionica T-HT-a stagnira na razini od 307 kuna, a njome je dosad ostvaren i najveći promet, od 2,1 milijun kuna.

Crobex indeksi bili su oko 12 sati u minusu otprilike 1,2 posto. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 13:59:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh