« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO

CIA proriče prosječnom Hrvatu 76 godina života

CIA World Factbook bavi se u ovom istraživanju prosječnom životnom dobi stanovnika svih zemalja svijeta

CIA vjeruje u život u Monacu :)
CIA vjeruje u život u Monacu :) (CIA)
Više o

duljina života

,

prosječna starost

,

CIA World Factbook

,

najdulji život

CIA World Factbook uvijek je zanimljivo štivo, a zadnje što su objavili je prognoza života u pojedinim zemljama svijeta. Odmah možete početi zavidjeti našim sportašima koji su prijavljeni u Monacu, jer tamo je očekivani životni vijek skoro 90 godina, za razliku od Hrvatskih 76. Slijede ih istočnjaci nastanjeni u Makau, Japanu i Singapuru, no s barem 5 godina života manje.

U Top 10 tek je jedna europska sila, Italija i to na desetom mjestu s očekivanim prosječnim životnim vijekom od 81.86 godina, a između nje i velike četvorke ugurale su se europske mini zemljice San Marino i Andorra, pa tax free Guernsey, te ponovno istočnjaci iz Hong Konga i daleka Australija.

Najlošije su u predviđanjima prošli stanovnici Čada, kojima se zubato smiješi prosjek od teko 48 godina. Subsaharska Afrika je poznato krizno žarište svega zla ovoga svijeta, od ratova do gladi, pa ne čude podaci po kojima su upravo stanovnici tih zemalja, uz Afganistan i Južnu Afriku zemlje gdje je 50 godina jednako stotki.

Regionalno gledano, najdulji životni vijek mogu očekivati stanovnici, vjerovali ili ne, BiH kojima CIA predviđa 78,96 godina, Slovencima se smiješi 77.48 godina, a Srbima najmanjih 74.56 godina prosječnog života.

01.01.2013. 17:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh