« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
NAJAVE

CHUI svira Berlin na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Zagrebački space jazz-rock bend Chui već deset godina obogaćuje domaću scenu kroz avanturizam, eksperimentiranje te utjecaje iz svijeta stripa i znanstvene fantastike

Chui na Ljetnoj pozornici Tuškanac
Chui na Ljetnoj pozornici Tuškanac (Arhiva)
Više o

Chui

,

Ljetna pozornica Tuškanac

Prema trenutnoj slici najavljenih kulturnih događanja ljeto u Zagrebu bit će prošarano zanimljivim koncertima i manifestacijama, a tom obećanju pridonijet će i jazz rock bend Chui proslavom deset godina djelovanja, koja će se održati 3. lipnja na ljetnoj pozornici Tuškanac.

U sklopu proslave desetog rođendana Chui će, kroz zajednički projekt i suradnju s Hrvatskim Filmskim Savezom, Kinom Tuškanac i Goethe Institutom, uz projekciju čuvenog nijemog filma „Berlin, simfonija velegrada" (Walter Ruttmann, 1927) uživo izvesti autorske skladbe koje prate film.

Glazba za film skladana je tako da je svaki od članova bio zadužen za jedan od pet aktova, a Toni za dva, što donosi žanrovsko obilje pa imamo epske synth teme, ali i elektroničke plesne numere. Bend se dodatno povezao koautorstvom unutar aktova i time potvrdio kako Chui diše kao jedno, nadopunjujući se skladno u različitostima.

Chui ft. Ink Experiment Duo - Eternautova Tema (Official Audio)

Zagrebački space jazz-rock bend Chui već deset godina obogaćuje domaću scenu kroz avanturizam, eksperimentiranje te utjecaje iz svijeta stripa i znanstvene fantastike. Duboko ukorijenjeni u jazzu, u svoj zvuk vješto implementiraju elemente progresivnog rocka, elektronike i hip-hop ritmova, a ulazak na teritorij plesne glazbe donio im je nastupe diljem Europe, u klubovima i na festivalima te značajno proširio krug publike.

Uz aktualni album "Iz kapetanovog dnevnika" (2019.), iza sebe ih imaju još četiri, od čega su im dva prethodna, „Third Sun From The Stone" (2015.) i album suradnje s Jazz orkestrom HRT-a „Chui ovu glazbu", donijeli više od deset titula izdanja godine na različitim top listama te dva Porina. Među mnogobrojnim suradnjama posebno se izdvaja ona s vokalnom divom Josipom Lisac s kojom dijele glazbeni senzibilitet.

Chui - Sila Mi Je (Official Audio)

ULAZNICE

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 70 kuna, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 90 kuna. Ulaznice je moguće kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i online (Entrio).

O FILMU

Kultni „Berlin, simfonija velegrada" (Walter Ruttmann, 1927), ritmički je i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film koji u avangardističkom montažnom stilu, kroz pet činova, panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam te predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog Berlina, a sjajni Chuijevci uživo će izvesti svoju glazbenu interpretaciju radnje.

Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora 2" provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Koncert organizira Dostava Zvuka.

29.04.2022. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh