« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
NAJAVE

Chui i Jazz orkestar HRT-a zajedno na Ljetnoj pozornici Bundek

Dva ranije spomenuta, iznimna i rasprodana koncerta Chuija i Jazz orekstra HRT-a održana su u ožujku ove godine te su ubrzo nakon toga od mjesečnika Cantus proglašeni za ''jazz koncert godine''

Chui uz Jazz orkestar HRT na Bundeku
Chui uz Jazz orkestar HRT na Bundeku (Arhiva)
Više o

Chui

,

Jazz orkestar HRT

Ponovno sljubljivanje jednog od najuzbudljivijih sastava na domaćoj glazbenoj sceni trojca Chui i Jazz orkestra HRT-a, dogodit će se u utorak 11. srpnja s početkom u 21:00 sat!

Ovoga puta dupkom punu i dva dana zaredom rasprodanu dvoranu Gorgona MSU-a, Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Andreasa Marinella zamijenit će Ljetnom pozornicom Bundek na kojoj će nastupiti u sklopu novog izdanja ZgKUL - Zagrebačkog kulturnog ljeta!

Dođite na Facebook event

Koncert na Ljetnoj pozornici Bundeka donijet će "presjek" sva tri dosadašnja albuma od kritike i publike hvaljenog trojca Chui koji već pet godina uspješno spaja klupsku glazbu s jazzom, elektronikom i rock 'n' rollom ( ''Chui'' , ''The Second Arrival'' i ''Third Sun From the Stone'' ; sva tri objavljena za Dancing Bear) odnosno njihovih ukupno osam skladbi za ovu prigodu "preodjevenih" u nove jazz aranžmane pod paskom šefa dirigenta "jazzera" Andreasa Marinella i pijanista Jazz orkestra Josepha Kaplowitza te Luke Žužića koji u Orkestru djeluje kao trombonist.

Dva ranije spomenuta, iznimna i rasprodana koncerta Chuija i Jazz orekstra HRT-a održana su u ožujku ove godine te su ubrzo nakon toga od mjesečnika Cantus proglašeni za ''jazz koncert godine''. Druga večer koncerta je snimljena te je za jesen ove godine najavljen i izlazak studijskog materijala.

Valja spomenuti i to da se, također, u ožujku ove godine Chui udružio s legendarnom divom Josipom Lisac, koja slavi 50. obljetnicu kareijere, u pjesmi 'Tebi putujem' koju je portal www.ziher.hr uvrstio među 20 najboljih pjesama objavljenih u prvoj polovici 2017. godine http://www.ziher.hr/najbolje-pjesme-polovica-2017/ .

Pjesma je ubrzo popraćena i videospotom u režiji Radoslava Jovanova Gonza

Osvježite ljeto koncertima na jezeru - Vidimo se u utorak 11.7. na Bundeku! A, i... ulaz je slobodan!

06.07.2017. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh