« Fun
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
MOMO

Chihuahua Breskvica - mali japanski policijski pas

Bijelosmeđa vesela Breskvica teška je tek tri kilograma, ali uspješno je položila testove traganja za unesrećenim osobama

chihuahua
chihuahua (Wikipedia/ilustracija)
Više o

chihuahua

,

policijski pas

,

čivava

Najnoviji policijski pas u Japanu težak je, ili bolje reći lagan ni manje ni više nego tri kilograma. Dugodlaka chihuahua nazvana Momo, u prijevodu s japanskog Breskvica, prošla je sve ispite za policijskog psa u zapadnoj japanskoj provinciji Nara.

Bijelosmeđa vesela Breskvica jedan je od tridesetak pasa koji su uspješno položili testove traganja za unesrećenim osobama. Breskvica je za pet minuta pronašla osobu pošto je ponjušila njezinu kapu.

"Bilo koja vrsta pasa može postati dio spasilačke policijske ekipe", rekao je glasnogovornik policije u Nari. No, priznao je da "prolaz" Breskvice mnogima može biti iznenađenje. "To je jako neobično", rekao je.

Breskvica će sudjelovati u akcijama spašavanja ljudi u prirodnim katastrofama poput potresa kada bi zahvaljujući svom sitnom tijelu mogla ući u prostore preuske za uobičajene spasilačke pse, kao što su njemački ovčari. (hina/metro-portal)

19.11.2010. 14:37:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh