« Film
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
SUPER!

Cherry Cinema ovoga vikenda u Cekateu

Ne propustite priliku na jednom mjestu pogledati neke od najvećih hrvatskih suvremenih filmskih ostvarenja besplatno

Besplatni hrvatski filmovi u Cherry Cinema
Besplatni hrvatski filmovi u Cherry Cinema (Cekate)
Više o

Cekate

,

Cherry Cinema

Centar za kulturu Trešnjevka programom Cherry Cinema i ove godine predstavlja ciklus najznačajnijh hrvatskih suvremenih filmskih ostvarenja. Riječ je o filmovima višestruko nagrađivanima na prestižnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a program koji u velikoj dvorani Centra, Park Stara Trešnjevka 1, traje od 15. do 17. ožujka započinje filmom Dalibora Matanića „Mezanin".

Ciklus je osmišljen s ciljem da se publici prikaže izbor novije filmske produkcije - ostvarenja koja su dobila priznanja na nacionalnim i međunarodnim festivalima.

Filmovi odabrani za prikazivanje u sklopu programa Cherry Cinema nisu tematski povezani, već svojom raznolikošću tema, od ruralne drame („Ćaća", Dalibora Matanića) do urbanih „horora" i ozbiljnih društvenih problema („Ljudožder vegetarijanac", Branka Schmidta, hrvatski kandidat za nagradu Oscar), imaju namjeru ukazati na stilsko-tematsku raznolikost, suvremenih hrvatskih autora, redom afirmirnih u našoj sredini i vrlo pozitivno prihvaćenih u inozemstvu. U slopu programa prikazat će se i film 7 seX 7" , a uoči projekcije bit će i razgovor s redateljicom Irenom Škorić .

Kad pojedinačno dinamičnim, stilsko-estetskim osobitostima naših redatelja i scenarista (D. Matanić, Ivan Kušan, L. Nola, Ivo Balenović, I. Škorić) potom direktora fotografija (Dragan Ruljančić, Stanko Herceg, Vanja Černjul, Mario Sablić, Darko Herić, Karmelo Kursar), pridružimo elitnu hrvatsku glumačku ekipu poput Zrinke Cvitešić, Darie Lorenci, Ksenije Pajić, Ksenije Marinković, Judite Franković, Barbare Nole, Leone Paraminski, pa muške postave poput Rade Šerbedžije, Rene Bitorajca, Leona Lučeva, Rakana Rushaidata; Franje Dijaka, Ive Gregurevića, Mustafe Nadarevića i drugih, možemo čvrsto pretpostaviti kako je taj programski odabir izuzetno reprezentativan.

Hrvatski film u cjelini uspješno napreduje, a trenutačno se retrospektive naših filmova prikazuju u Francuskoj dok bilježimo i uspješan nastup naših filmova na nedavno održanom festivalu u Berlinu i Beču.

Ne propustite stoga priliku na jednom mjestu pogledati neke od najvećih hrvatskih suvremenih filmskih ostvarenja. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

PROGRAM

Petak, 15.ožujka, 2013.
19.00
DALIBOR MATANIĆ: MEZANIN
kratki igrani (2011, 14′)
DALIBOR MATANIĆ: ĆAĆA
psihološki triler (2011, 70′)
21.00
BRANKO SCHMIDT: LJUDOŽDER VEGETARIJANAC
drama, (2011, 86′)

Subota, 16. ožujka, 2013.
19.00
LUKAS NOLA: PRAVO ČUDO
romansa, melodrama (2007, 107′)
21.00
MIRANDA HERCEG: OD DO
eksperimentalni (2012, 10′)
IRENA ŠKORIĆ: 7 seX 7
erotska drama (2011, 87′)

Nedjelja, 17. ožujka, 2013.
11.30
DANIEL KUŠAN: KOKO I DUHOVI
dječji (2011, 90′)
19.00
IVAN FAKTOR: LE SAMOURAI
eksperimentalni (2011, 22′)
PETAR KRELJA: SLAVENKA ILI O BOLI
dokumentarni, biografski (2011, 76′)

 

12.03.2013. 15:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh