« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
transfer

Chelsea uzima Mateja Delača na pet godina

Pravo prvokupa Interova mladog 17-godšinjeg vratara ugovorom pripalo velikom engleskom klubu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Arbanas / CROPIX )
Više o

Chelsea

,

Matej Delač

,

Inter Zaprešić

,

transfer u Chelsea

Igrač Matej Delač, FC Chelsea i NK Inter-Zaprešić potpisali su Ugovor/Sporazum s kojima su regulirali prava prvootkupa igrača Mateja Delača.

Prema navedenim dokumentima Matej Delač još će minimalno jednu, a najviše još dvije godine biti igrač NK Inter-Zaprešića, te će po punoljetnosti postati igrač FC Chelsea iz Londona.

Također navedenim dokumentima regulirana je obveza dolaska Mateja u London na treninge seniorske ekipe FC Chelsea kad god to dozvoljavaju prvenstvene stanke.

Uz Mateja će u London putovati i treneri na tzv. usavršavanje, te će također njihovi treneri posjećivati naše treninge.

Matej će nakon što navrši 18 godina pet sezona biti igrač FC Chelsea, a već od ovog tjedna je na platnom spisku FC Chelsea.

Financijski detalji ovog ugovora/sporazuma zaštićeni su ugovornim klauzulama, te se kao takvi na izričito inzistiranje FC Chelsea ne smiju iznositi u javnost", stoji u priopćenju zaprešićkog prvoligaša.

Iako je Delač (rođen 20. kolovoza 1992.) tek prije mjesec dana napunio 17 godina, izbornik Slaven Bilić već ga je zvao na reprezentativne pripreme prije kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Bjelorusije i Engleske ranije ovog mjeseca.

Izvor: Hina

17.09.2009. 20:24:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh