« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Chelse otpustio Scolarija

Loša igra igrača Chelsea donijela je rastanak nakon samo sedam mjeseci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Chelsea

,

Luiz Felipe Scolari

,

otkaz Scolariju

Europski nogometni doprvak Chelsea otpustio je managera Luiza Felipea Scolarija nakon samo sedam mjeseci provedenih na toj dužnosti.

Nakon niza loših rezultata, koji je kučminirao remijem 0-0 na Stamford Bridgeu protiv Hull Cityja, zbog kojeg Chelsea trenutačno zauzima četvrto mjesto na ljestvici engleskog prvenstva sa sedam bodova manje i utakmicom više od vodećeg Manchester Uniteda, u Chelseaju su se odlučili zahvaliti na suradnji brazilskom stručnjaku koji je do ovoga ljeta vodio reprezentaciju Portugala.

Otkaz u Chelseaju jedan je od rijetkih neuspjeha u trenerskoj karijeri 60-godišnjeg Scolarija koji je s brazilskim sastavima Gremiom i Palmeirasom osvajao Copa Libertadores, a nakon što je 2001. godine preuzeo mjesto brazilskog izbornika samo godinu dana kasnije osvojio i naslov svjetskog prvaka. Potom je preuzeo mjesto portugalskog izbornika, te je 2004. osvojio drugo mjesto na EURU, a 2006. četvrto na SP-u.

"Felipe je donio mnogo toga pozitivnog u ovaj klub tako da svi osjećamo dozu tuge jer je naša suradnja tako brzo okončana. Nažalost, rezultati i igre momčadi postajali su sve lošiji u ključnom razdoblju sezone. U nastojanju da ostanemo u igri za trofeje za koje se natječemo zaključili smo da je jedina opcija promjena na klupi. Potraga za novim managerom je već započela i nadamo se da ćemo naći zamjenu što je skorije moguće", stoji u priopćenju kluba.

"Zahvalan sam na prilici da radim u Chelseaju i engleskom nogometu. Bilo je to vrlo vrijedno iskustvo, žao mi je što nije trajalo duže. Želim Chelseaju sreću u svim natjecanjima u kojima sudjeluje", stoji u Scolarijevoj izjavi za medije.

Scolari je na klupi Chelsea krenuo sa šest pobjeda i dva remija u prvih osam kola Premier lige, ali pad je započeo 26. listopada prošle godine 0-1 porazom na Stamford Bridgeu od Liverpoola, što je bio prvi domaći poraz u prvenstvu nakon čak 86 utakmica. Uslijedio je domaći poraz od Arsenala, a u posljednjih mjesec dana i porazi 0-3 od Manchester Uniteda i 0-2 Liverpoola na gostovanjima. Remi bez pogodaka protiv Hulla bio je jedan loš rezultat previše.

Scolarija će kao privremeno zamijeniti dosdašnji pomoćni trener Ray Wilkins. (hina/metro-portal)

10.02.2009. 09:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh