« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
SCOLARI:

Chelsea je "birokratska" momčad

Bivši trener se požalio i na loš odnos s igračima.

Luiz Felipe Scolari
Luiz Felipe Scolari (Getty Images)
Više o

Chelsea

,

Luiz Felipe Scolari

,

France Football

Bivši manager europskog i engleskog nogometnog doprvaka Chelseaja Luiz Felipe Scolari je u intervjuu za francuski magazin "France Football", koji je vođen četiri dana prije njegova otpuštanja u ponedjeljak, a objavljen je u petak, izjavio kako Chelseaju nedostaje "poseban igrač koji bi sam mogao ostvariti razliku na terenu".

"U Chelseaju nemamo igrača koji sam može riješiti utakmicu i napraviti nešto magično na travnjaku. Takav igrač bi, primjerice, bio Robinho, jer on se ne boji driblinga i rizika. Chelsea je 'birokratska' momčad, to je stil igre mojih igrača, zato bi Robinho donio puno toga dobroga", rekao je Scolari.

Na pitanje zašto ne koristi više napadača iz Obale Bjelokosti Didiera Drogbu, Scolari je kazao:

"S igračima koje imam, teško mi je naći mjesta za Drogbu. Ukoliko on i Anelka igraju u napadu, tko će biti na krilima, a tko u sredini? Morao sam birati između Drogbe i Anelke, a Drogbi trenutačno nakon ozljeda nedostaje samopouzdanja".

Također, Scolari se potužio i na to da u Chelseaju nije imao tako dobar odnos s igračima kakav je imao dok je radio kao portugalski izbornik.

"Na treningu imam dobar odnos s igračima, ali ne tako dobar kao što je bio s portugalskom reprezentacijim. U Brazilu mi je također bilo jednostavnije, znao sam sve o svojim igračima. Ovdje nedostaje ta obiteljska atmosfera, dok smo na terenu, sve je u redu, ali izvan njega nema ničega", dodao je Scolari. (hina/metro-portal)

13.02.2009. 14:10:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh