« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
TRAŽI DOPUŠTENJE PARLAMENTA

Chavez za sebe vidi spas u liječenju na Kubi

Chavez je u srijedu prvi put priznao da bi njegovo zdravstveno stanje moglo zahtijevati liječenje kemoterapijom

Hugo Chavez
Hugo Chavez (Wikipedia)
Više o

Hugo Chavez

,

Kuba

,

kemoterapija

,

liječenje

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez objavio je u petak da je zatražio od parlamenta dopuštenje da otputuje u subotu na Kubu kako bi ondje nastavio liječenje raka koje obuhvaća kemoterapiju, piše Hina.

"Tražim dopuštenje za odsutnost od subote, 16. srpnja, kako bih u Havani nastavio liječenje potrebno za potpuni oporavak zdravlja", izjavio je šef države pred novinarima, čitajući tekst zahtjeva u parlamentu.

"Čekat ću dopuštenje Skupštine i otputovati u Havanu kako bih počeo drugu etapu procesa oporavka", izjavio je Hugo Chavez, ističući da će druga etapa "početi sljedećih dana kemoterapijom".

Venezuelanski Ustav određuje da šef države mora zatražiti dopuštenje za odsustvo iz zemlje duže od pet dana. Chavez je u srijedu prvi put priznao da bi njegovo zdravstveno stanje moglo zahtijevati liječenje kemoterapijom, opovrgavajući istodobno glasine da boluje od raka debelog crijeva ili želuca.

Hugu Chavezu (56) odstranjen je kancerogeni tumor u području zdjelice 20. lipnja na Kubi, gdje je ostao mjesec dana prije nego se vratio u zemlju prošlog tjedna. U petak je izvor iz brazilske vlade objavio kako se očekuje da će Chavez nastaviti liječenje u Brazilu, u bolnici Sirio-Libanes u Sao Paolu, poznatoj po liječenju raka, no ta informacija nije bila službeno potvrđena u Caracasu.

16.07.2011. 12:27:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh