« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NAKON OPERACIJE

Chavez se vratio s Kube

"Ovaj novi povratak... Velika je molitva, istovremeno ljubavna pjesma i velika obveza", rekao je Chavez u emotivnom televizijskom govoru naciji

Fotografija vijesti
Više o

Hugo Chavez

,

Venezuela

Nakon što se na Kubi podvrgao operaciji liječenja raka, predsjednik Venezuele Hugo Chavez danas se vratio kući, prenosi Hina.

Na izlasku iz aviona u Caracasu Chavez je mahao i smiješio se, a dočekali su ga ministri u njegovoj vladi.

"Ovaj novi povratak... Velika je molitva, istovremeno ljubavna pjesma i velika obveza", rekao je Chavez u emotivnom televizijskom govoru naciji.

Istovremeno je svoje protivnike u venezuelskim medijima optužio da izazivaju strah i nesigurnost u zemlji. "Ja pozivam zemlju da ostane mirna", rekao je.

Na Kubi su mi uklonili malignu tvorevinu iz zdjelice, rekao je. Po njegovim riječima, nema znakova da se rak proširio na druge dijelove tijela, ali će se svejedno nastaviti liječiti radioterapijom. No točna narav njegova karcinoma nikad nije ni objavljena što pojačava glasine da mu je možda i lošije nego što je službeno objavljeno.

Venezuelski se predsjednik i lani na Kubi liječio od raka, ali recidiv bolesti izaziva političku nesigurnost u zemlji uoči listopadskih predsjedničkih izbora na kojima on želi novi mandat.

17.03.2012. 16:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh