« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
SVJETSKI TROVAČ?

Chavez izrazio sumnju da SAD izaziva rak latinoameričkim čelnicima

"Ne bi bilo ništa čudno da su izumili tehnologiju za izazivanje raka a da nitko za to nije znao!", istaknuo je Chavez

Više o

Hugo Chavez

,

SAD

,

Rak

,

Južna Amerika

,

izazivanje raka

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez izrazio je u srijedu sumnju u postojanje američke "tehnologije" za "izazivanje raka", dan nakon informacije da argentinska predsjednica Cristina Kirchner boluje od te bolesti, kao i više njezinih kolega na kontinentu, javlja Hina.

"Ne bi bilo ništa čudno da su izumili tehnologiju za izazivanje raka a da nitko za to nije znao!", istaknuo je Chavez govoreći o Sjedinjenim Državama koje su često na meti njegove kritike, a ponekad i verbalnih ispada.

Chavez koji tvrdi da se oporavio od tumora u području zdjelice koji mu je odstranjen u lipnju, rekao je da ne želi "iznositi preuranjene optužbe", ali je istaknuo da je riječ o "neobičnom" nizu rakova čije su žrtve južnoamerički predsjednici i bivši predsjednici od 2009.

Argentinska predsjednica je u utorak tako postala peti predsjednik ili bivši predsjednik neke južnoameričke države koji je zadnjih godina obolio od raka, nakon Brazilaca Luiza Inacia Lule da Silve i Dilme Roussef, Paragvajca Fernanda Luga i Venezuelca Huga Chaveza.

Taj crni niz je "jako teško protumačiti", dodao je čelnik latinoameričke radikalne ljevice u govoru koji su prenosili državni mediji. "To je čudno, jako čudno", istaknuo je, dodavši da će se tajna te bolesti možda "otkriti za 50 godina".

Argentinsko predsjedništvo priopćilo je u utorak navečer da Cristina Kirchner boluje od raka štitne žlijezde koji joj je dijagnosticiran 22. prosinca na redovnoj kontroli. Kirchner se treba operirati već 4. siječnja.

29.12.2011. 07:41:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh