« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
TJEDNI RASPORED

Četvrtak je najbolji dan za seks

Nije svejedno koji dan u tjednu idete u shopping, na prvi spoj, vodite ljubav ili od šefa tražite povišicu...

Koji dan u tjednu je najbolji za što?
Koji dan u tjednu je najbolji za što? (Shutterstock)
Više o

seks

,

besparica

,

Curve 9380

Istraživanja su pokazala da je svaki dan u tjednu najbolji za drukčije aktivnosti, pa je tako najbolji dan za seks četvrtak, prenosi britanski The Sun. Pogledajte za što su najbolji ostali dani u tjednu:

Ponedjeljak

U ponedjeljak bismo se trebali opustiti od stresa, barem tako tvrdi istraživanje časopisa British Medical Journal. Studija pokazuje da imamo 20 posto više šanse da ćemo upravo u ponedjeljak umrijeti od srčanog udara nego ostalih dana u tjednu, a sve zbog alkohola kojeg smo konzumirali tijekom vikenda ili stresa zbog početka novog radnog tjedna.

Utorak

Američko društvo za industrijsku i organizacijsku psihologiju tvrdi da je utorak najbolji dan za obavljanje svakodnevnih poslova poput kupovanja namirnica i ostalih zadataka s našeg popisa. To objašnjavaju time da je odmah u početku tjedna bolje obaviti naporne i/ili dosadne poslove.

Srijeda

Srijeda je idealan dan za traženje ljubavi i prvi spoj, kaže još jedna britanska studija koja je ispitala osam tisuća samaca. Naime, ako prvi spoj u srijedu prođe dobro, imate vremena za opuštanje prije sljedećeg spoja za vikend, a ako ne prođe dobro možete vikend rezervirati za dogovor s prijateljima.

Osim dana za ljubav, srijeda je idealan dan za traženje povišice, jer su šefovi navodno najviše skloni pristati na to upravo usred tjedna.

Četvrtak

Četvrtak je dan za seks jer su tog dana prirodne razine hormona kortizola na vrhuncu, tj. čak na pet puta većoj razini od uobičajene.

Petak

Ako želite prestati pušiti, petak je najbolji dan za to. Američki znanstvenici tvrde da je to zato što tako lakše možete preživjeti vikend jer je prvih nekoliko dana prestanka naša volja najjača.

Subota

Subota je najbolji dan za rođenje djeteta, tvrdi britanski Ured za državnu statistiku. Zašto? Zato što djeca rođena u subotu imaju veću šansu da postanu premijeri!

Nedjelja

Najbolji dan za ručak ili večeru u restoranu je nedjelja jer je priprema nedjeljnog obroka stresnija čak i od odlaska zubaru - pokazalo se da to smatra jedna od pet osoba.

21.10.2010. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh