« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
ISPROBAJTE

Četkanjem protiv celulita

Sunce je stiglo, uskoro će i Celzijusi a s njima i početak brige o izgledu u kupaćem kostimu

Riješite ga se na vrijeme
Riješite ga se na vrijeme (Arhiva)
Više o

celulit

,

krema protiv celulita

,

četkanje

Pripreme za ljeto i kratke haljinice valja započeti na vrijeme, jer se u mjesec dana malo toga može kvalitetno napraviti. Stoga vam donosimo tehniku skidanja celulita koja na prvi pogled zvuči malo čudno, no, kako kaže iskusnija ekipa, radi.

Četkanjem kože na suho uklanjaju se mrtve stanice kože, čime ona postaje mekana i prijemčivija za losione i kreme, a uz to potičete cirkulaciju kako krvi tako i limfe. To će lakše ukloniti toksine iz tijela, a stručnjaci tvrde da ćete i razbiti potkožne masti.

Kožu ne treba prejako trljati kako se ne bi oštetila, zato nabavite četku s prirodnim vlaknima. Četkanje je najbolje napraviti ujutro, prije tuširanja, a smjer mora uvijek biti od članaka prema butinama, tako da pokreti budu prema srcu.

Četkajte dugim i nježnim zamasima, a dijelove na kojima imate celulita nemojte u početku snažno pritiskati, nego tek nakon par dana kad vam tehnika četkanja sjedne.

Nakon četkanja se obavezno otuširajte kako biste isprali svu mrtvu kožu koju ste skinuli, a zatim nanesite losion ili kremu protiv celulita. 

U slučaju da ste uporni i dosljedni, već za par tjedana imat ćete vidljive rezultate. Sretno!

 

04.03.2013. 10:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh