« Život
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
EH, DA...

Četiri glavna razloga svađa u vezi

Ako ne znate komunicirati i najmanja sitnica može brzo prerasti u ogromnu svađu, kaže stručnjakinja za veze i daje par kvalitetnih savjeta

Svađa oko novca može izbiti bilo kada
Svađa oko novca može izbiti bilo kada (Arhiva)
Više o

brak

,

novac

,

veza

,

društvene mreže

,

razlozi

,

svađe

Svađe u braku i vezi nisu posljedica samih tema oko kojih se s partnerom svađate, nego nedostatka komunikacije, tvrdi stručnjakinja za veze i bračna savjetnica Rachel Sussman

"Ako ne znate komunicirati i najmanja sitnica može brzo prerasti u ogromnu svađu", kaže ona, naglašavajući glavne probleme koji uzrokuju svađe među partnerima.

Sussman je pobrojala nekoliko stvari koje najčešće dovode do konflikta među partnerima.

Društvene mreže - u posljednih nekoliko godina sve više parova ima problem s ovim. Uglavnom je riječ o ljudima u dvadesetim i tridesetim godinama života. Jedan od partnera obično misli da je drugi ovisan o telefonu i provodi previše vremena na društvenim mrežama. Nije neuobičajena pritužba ni održavanje veze s bivšima na društvenim mrežama.

Novac - normalno je da je jedan partner štedljiv, a drugi voli trošiti. Problem nastaje kada netko počne misliti da je samo njegov stav o novcu ispravan. Onaj štedljivi obično optužuje rastrošnijeg da je neodgovoran, a u obratnom slučaju onaj koji voli trošiti smatra da je njegov štedljivi partner škrt. Svađe oko novca mogu se pojaviti bilo kad. Možda su oboje partnera radili kad su počinjali vezu, a s vremenom je jedno od njih ostalo kući odgajati djecu. U takvim slučajevima, onaj koji nastavlja raditi počinje "preuzimati kontrolu" ili čak financijski ucjenjivati osobu koja više ne odlazi na posao, piše Independent.

Obveze - pod ovim se najprije misli da kućanske poslove. Jedna osoba obično osjeća da obavlja lavovski dio posla, i ta osoba je obično žena. Za svoj rad ne dobiva priznanje i tu kreću problemi. Istraživanje iz 2007. pokazalo je da je dijeljenje kućanskih obveza treći najvažniji faktor za održavanje uspješnog braka. Prva dva su vjernost i sretan seksualni život.

Posvećenost - obično, kaže Sussman, jedan od partnera misli da je posvećeniji vezi od drugoga. Ili "želi prenijeti vezu na višu razinu", a drugi pruža otpor toj zamisli.

27.12.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh