« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
AFGANISTAN

Četiri civila i jedan strani vojnik ubijeni u napadu talibana

Bombaš samoubojica zaletio se automobilom punim eksploziva na konvoj oklopnih vozila ISAF-a na autocesti u pokrajini Kandahar

(Getty Images)
Više o

Afganistan

,

talibani

,

ISAF

,

samoubilački napad

,

Kandahar

,

poginuli Afganistan

,

poginuli civili

Najmanje četvero afganistanskih civila i jedan strani vojnik ubijeni su u ponedjeljak u samoubilačkom napadu talibana usmjerenom na konvoj snaga NATO-a na jugu Afganistana, gdje su islamistički pobunjenici vrlo aktivni, objavilo je afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Bombaš samoubojica zaletio se automobilom punim eksploziva na konvoj oklopnih vozila ISAF-a na autocesti koja povezuje Kandahar i Spin Boldak, na pakistanskoj granici, u pokrajini Kandahar, piše u priopćenju ministarstva.

"U napadu su ubijena četiri nedužna civila i ranjen je još jedan", piše u tekstu.

Glasnogovornik ISAF-a potvrdio je u Kabulu da je u napadu ubijen jedan pripadnik NATO-a, ali nije otkrio njegovu nacionalnost.

Jusuf Ahmadi, glasnogovornik talibana, preuzeo je telefonski odgovornost za atentat izjavivši da je samoubojica usmrtio 11 stranih vojnika. Tu informaciju nisu potvrdili drugi izvori a talibani često pretjeruju oko podataka o stradalima u njihovim napadima. (hina/metro-portal)

01.03.2010. 10:12:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh