« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ČESTITAMO

Četiri brončane medalje iz matematike za zagrebačke učenike

Na četvrtoj srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi medalje su osvojili učenici dviju zagrebačkih gimnazija

Matematika
Matematika (Wikipedia)
Više o

udovice

,

kvar na raketi

,

Mute

,

strojarski fakultet

,

Povratak u budućnost

Učenici dviju zagrebačkih gimnazija na upravo završenoj četvrtoj srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana od 9. do 15. rujna u slovačkom mjestu Strečno nedaleko od Žiline osvojili su u pojedinačnom dijelu natjecanja četiri brončane medalje, dok su na ekipnom natjecanju bili peti, izvijestili su jutros voditelji ekipe.

Medalje su osvojili Domagoj Ćevid i Ivica Kičić iz zagrebačke Pete gimnazije te Matija Milišić i Boris Juras iz zagrebačke XV. gimnazije.

Prva srednjoeuropska matematička olimpijada održana je 2007. u Austriji i od tada se održava svake godine u rujnu. Na njoj sudjeluju učenici iz deset zemalja - Austrije, Češke, Hrvatske, Litve, Madžarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije i Švicarske.

Na natjecanju učenici provedu dva dana po pet sati rješavajući zahtjevne zadatke iz raznih područja matematike, jedan dan pojedinačno, a drugi dan cijela ekipa zajedno.

Osim natjecanja, na programu je bilo nekoliko izleta - razgledavanje starog dvorca u Strečnom, spuštanje niz rijeku Vah na splavi, šetnja kroz zanimljivi kanjon Jánošíkove diery i planinarenje do vrha Veľký Kriváň u Nacionalnom parku Malá Fatra.

Hrvatsku su predstavljali dvojica učenika iz zagrebačke Pete gimnazije te četiri učenika zagrebačke XV. gimnazije. Voditelji ekipe bili su Mea Bombardelli i Tonći Kokan.

Peta srednjoeuropska matematička olimpijada održat će se sljedeće godine u Varaždinu u organizaciji Hrvatskoga matematičkog društva.(hina/metro-portal)

16.09.2010. 09:53:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh