« Seks
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
MA DA?

Centimetri su ipak važni

Dužina penisa nije važna samo za muško samopouzdanje, već i za plodnost!

Centimetri i plodnost su povezani
Centimetri i plodnost su povezani (Shutterstock)
Više o

veličina penisa

,

plodnost

,

centimetri

Dužina penisa brojka je koja muči muškarce od pamtivijeka - sigurno vam je draže imati malo konkretniji organ nego onaj koji se opisuje kao tehničar... no, tu priča ne staje, jer je broj centimetara u gaćicama povezan je s plodnošću muškarca, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Utah nakon prvog istraživanja u kojem se povezala duljina muškog spolnog organa i plodnost. 

U studiji  je sudjelovalo 219 muškaraca. Ispostavilo se da su oni čiji je penis dug 12,5 centimetara teže začeli dijete od muškaraca čiji je penis dug 13,4 centimetra.

Neplodni muškarci imali su penis kraći od deset centimetara.

Ipak, autorica studije dr. Austen Slade poručuje muškarcima s manjim penisom da ne brinu jer ovi rezultati ne znače da su svi muškarci s malim penisom neplodni te da je studija rezultirala s više pitanja, no što je dala odgovora.

Primjerice, znači li to da muškarci s manjim spolnim organom imaju nižu razinu testosterona?

U svakom slučaju, kako biste si povećali šansu za začeće pobrinite se da vodite zdrav život - jedite namirnice koje potiču plodnost i dižu kvalitetu sperme, izbjegavajte alkohol i pušenje, izbjegavajte stres i naučite se nositi sa stresom koji ne možete izbjeći, redovito se bavite sportom, kvalitetno spavajte i provodite što više vremena u prirodi.

13.10.2018. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh