« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
ODLUKA SUDA

Čehok u zatvoru ostaje najmanje mjesec dana

Zatvor im je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke

Čehok
Čehok (Facebook)
Više o

Ivan Čehok

,

Narcisa Huljev

,

Davor Patafta

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić odredila je jednomjesečni istražni zatvor varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku te vlasniku tvrtki T7 Grupa i T7 Vis Davoru Patafti i članici uprave T7 Grupe Narcisi Huljev, prenosi Hina. Sumnjiči ih se da su malverzacijama pri kupnji i prodaji nekretnina oštetili grad Varaždin za 29 milijuna kuna.

Zatvor im je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, rekla je Hini sutkinja Jadranka Mandušić. Braniteljica Ivana Čehoka, odvjetnica Jasna Novak najavila je žalbu na odluku o određivanju zatvora.

U sklopu istrage koju je USKOK pokrenuo protiv njih bit će saslušano 40-ak svjedoka i građevinski vještak. Doznaje se da su se prije dovođenja na sud u USKOK-u branili šutnjom. Iako je u tom slučaju više okrivljenih, USKOK je istražni zatvor tražio samo za Čehoka, Pataftu i Huljev.

Istragu protiv Ivana Čehoka, Davora Patafte i direktora komunalnog poduzeća Varkom Tomislava Kezelja, USKOK je prema neslužbenim informacijama pokrenuo još 2010. Jučer je pak istragu proširio protiv Čehoka, Patafte, Huljev, bivšeg varaždinskog gradonačelnika Hrvoja Vojvode i tvrtki T7 Grupa i T7 Vis.

Čehoka i suosumnjičene tereti se da su se od svibnja 2008. povezali u zajedničko djelovanje s namjerom pribavljanja nezakonite imovinske koristi na štetu Varaždina. Čehoka se sumnjiči da je zlouporabio položaj jer je kao gradonačelnik pogodovao tvrtkama Patafte u zaključivanju poslova s gradom Varaždinom.

Sumnja se da su uz pomoć sudskog vještaka vrijednost zemljišta, koja je Patafta prodavao i mijenjao s gradom, procjenjivali na znatno veće iznose od tržišnih.

O navodnim malverzacijama na štetu grada Varaždina mediji su već ranije izvještavali, a Čehok je to u više navrata opovrgavao. Uoči uhićenja rekao je da nije utjecao na odluke gradskog vijeća o kupovini i zamjeni zemljišta. Uhićen je nakon što mu je Hrvatski sabor jučer ukinuo zastupnički imunitet.

10.06.2011. 20:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh