« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ČAČIĆEV NAPUTAK?

Čehok tvrdi da nije pod istragom USKOK-a

HNS-ov spin protiv mene nije slučajno pokrenut baš prošli tjedan, izjavio je potpredsjednik HSLS-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

HSLS

,

Varaždin

,

HNS

,

Radimir Čačić

,

Ivan Čehok

,

istraga USKOK-a

,

VARKOM

Varaždinski gradonačelnik i potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok rekao je danas da USKOK ne vodi protiv njega istragu, nego da je s njim razgovarao o navodnu oštećenju gradskog poduzeća VARKOM-a u okviru izvida na temelju prijave, za koju je ustvrdio da je HNS-ov "spin".

Na osnovi prijave nadležna tijela moraju provesti izvid, kazao je Čehok na današnjoj konferenciji za novinstvo u varaždinskom HNK, na kojoj su osim njega bili članovi vladajuće koalicije u Varaždinu HSLS- HDZ- HSU- HSS, ali i oporbeni SDP.

USKOK je s njim razgovarao po prijavi o navodnu oštećenju VARKOM-a za 200 milijuna kuna koji je potpisao ugovor o zbrinjavanju otpada mehaničko-biološkom obradom s tvrtkom "Vis" u vlasništvu Čehokova prijatelja Davora Patafte. Taj posao "Vis" je dobio izravnom pogodbom bez javnog natječaja 30.12.2008. uz suglasnost gradskog Poglavarstva i Gradskog vijeća.

"HNS-ov spin protiv mene nije slučajno pokrenut baš prošli tjedan", rekao je Čehok i dodao: "U svakoj normalnoj demokratskoj zemlji Čačićev slučaj bio bi razlog za odstup i uklanjanje sa svih javnih dužnosti."

Govoreći o desetak prijava koje su podnesene protiv njega, Čehok je rekao da su mu ljudi iz HNS-a potvrdili da je najnoviju prijavu ta stranka podnijela po Čačićevu naputku.

Na konferenciji za novinstvo varaždinskog HNS-a, održanoj sat vremena prije Čehokove, predsjednik varaždinske podružnice narodnjaka Goran Habuš odbacio je tvrdnje gradonačelnika Čehoka da su prijavu protiv njega podnijeli gradski HNS-ovci zbog osobne nesnošljivosti i političkog revanšizma, zaključivši da je takvo tumačenje apsolutno licemjerje i omalovažavanje svih članova HNS-a.

Odbacio je i tvrdnje da je prijava posljedica razlaza između gradonačelnika Čehoka i predsjednika HNS-a Čačića. Na izravno novinarsko pitanje je li HNS USKOK-u prijavio gradonačelnika Čehoka, Habuš nije htio odgovoriti, dodavši: "Tko god je pisao tu prijavu, pisao ju je u ime i u interesu svih građana Varaždina."

Činjenicu da je i oporbeni SDP stao uz Čehoka Habuš je prokomentirao kao dokaz da je HNS jedina oporbena stranka u gradskom vijeću koja nije iznevjerila građane. (hina/metro-portal)

11.02.2010. 17:29:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh