« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
OPET SE PUCA

Čečenski teroristi zauzeli parlament u Groznom, ima i poginulih

Čečenska policija je blokirala mjesto događaja i pokrenula akciju oslobađanja koju izravno nadzire čečenski predsjednik Ramzan Kadirov

Čečenski teroristi zauzeli parlament u Groznom, ima i poginulih
Čečenski teroristi zauzeli parlament u Groznom, ima i poginulih (Getty Images)
Više o

pobunjenici

,

Čečenija

,

Ramzan Kadirov

,

parlament

,

napušeni pilot

Naoružani čečenski pobunjenici u utorak su napali i zauzeli čečenski parlament u Groznom, pri čemu je nekoliko ljudi ubijeno, javljaju ruske i svjetske novinske agencije.

Izvješća o broju napadača i broju poginulih zasad su proturječna. Navodno je nekoliko pobunjenika upalo parlament i otvorilo vatru. Glasnogovornik čečenskog ministarstva unutarnjih poslova rekao je za AFP da su ubijena dvojica zaštitara, a ruski Interfax javlja o najmanje četvero mrtvih. U zgradi se nalaze i taoci, a među njima i predsjednik parlamenta Dokuvaha Abdurahmanov.

Čečenska policija je blokirala mjesto događaja i pokrenula akciju oslobađanja koju izravno nadzire čečenski predsjednik Ramzan Kadirov, javlja RIA Novosti. Svjedoci su za strane novinske agencije rekli da oko zgrade i u njoj odjekuje pucnjava.

>> NOVO >> Svi naoružani napadači koji su utorak ujutro zauzeli čečenski parlament ubijeni su protuterorističkoj operaciji čečenske policije, a svi su zastupnici sigurni, objavio je čečenski predsjednik Ramzan Kadirov. Točan broj mrtvih u akciji još nije poznat. Čečenska policija pretražuje zgradu parlamenta, pazeći na moguće eksplozivne klopke. "Operacija je trajala 15 do 20 minuta", rekao je čečenski predsjednik za Interfax. "Svi zastupnici su živi i na sigurnom", rekao je Kadirov. (hina/metro-portal)

19.10.2010. 09:45:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh