« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
NAJAVE

Cantus Ansambl nastavlja slavljenički ciklus

Cantus Ansambl nastavlja slavljenički ciklus 15. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu

Cantus Ansambl
Cantus Ansambl (Arhiva)
Više o

Cantus Ansambl

Nakon koncerata održanih 21. rujna i 23. studenog prošle godine, Cantus Ansambl nastavlja slavljenički ciklus. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, treći koncert ciklusa Cantus Ansambla održat će se 15. veljače ove godine u Hrvatskom glazbenom zavodu, s početkom u 20 sati. 

Koncert će se održati s izmijenjenim programom, koji se produkcijski i tehnički može izvesti u trenutačnim uvjetima. Na programu će se stoga naći solistička djela hrvatskih skladatelja Tomislava Uhlika, Igora Lešnika, Ive Josipovića i Frane Đurovića, koja će izvesti solisti i stalni članovi Cantus Ansambla harfistica Mirjana Krišković, pijanistica Srebrenka Poljak, violinist Ivan Novinc, trombonist Mario Šincek te udaraljkaš Marko Mihajlović.

Program i ovoga koncerta prati programsku potku cijelog ovosezonskog svečanog ciklusa koji se temelji na kontrastu djela hrvatskih antologijskih skladatelja, kakvi su zasigurno Stanko Horvat i Krešimir Šipuš, te najmlađe generacije hrvatskih skladatelja kojoj pripada i Krešimir Klarić. Koncert će biti otvoren za publiku, ali će se moći pratiti i uz direktni prijenos na Trećem programu Hrvatskog radija. Radijska snimka prijenosa koncerta bit će dostupna i u Slušaonici Hrvatskog radija (radio.hrt.hr).

Cantus Ansambl će ove sezone kroz pet koncerata zagrebačkoj publici predstaviti antologijska i repertoarna dijela 20. i 21. stoljeća, ali i praizvedbe najmlađe generacije domaćih skladatelja. Od antologije do narudžbe, programska je okosnica umjetničkog voditelja Ansambla Berislava Šipuša, koji je zajedno s Ansamblom u posljednjih 20 godina kontinuiranog i vrlo aktivnog djelovanja izveo više od 700 skladbi, naručio nova djela od gotovo svih domaćih skladateljica i skladatelja te surađivao sa, za suvremenu glazbu, najrelevantnijim solistima i dirigentima.

Svečanim koncertom na ovogodišnjem Muzičkom biennalu Zagreb, Cantus Ansambl će proslaviti 20. obljetnicu vrlo bogatog i intenzivnog sudjelovanja na hrvatskoj i međunarodnoj kulturnoj sceni. Na koncertu održanom 23. studenog obilježeno je 75 godina Hrvatskog društva skladatelja, a Muzički biennale Zagreb ove godine slavi 60 obljetnicu od utemeljenja 

08.02.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh