« Film
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ŽESTOKA KONKURENCIJA

Cannes: Sudjeluju Almodovar, Moretti, Lars Von Trier i mnogi drugi

U službenom dijelu programa 64. FF-a u Cannesu prikazat će se ukupno 38 filmova, 19 u natjecateljskom i 19 u programu pod nazivom Stanoviti pogled

Cannes
Cannes (Getty images)
Više o

filmski festival

,

Cannes

,

Pedro Almodovar

,

Lars von Trier

,

filmovi

Najnoviji filmovi Španjolca Pedra Almodovara, Talijana Nannija Morettija, Danca Larsa Von Triera, Amerikanca Terrencea Malicka, braće Dardenne iz Belgije i Francuskinje Maiwenn Le Besco nalaze se među 19 filmova koji će se natjecati u službenoj konkurenciji na 64. festivalu u Cannesu, priopćili su u četvrtak organizatori, prenosi Hina.

U službenom dijelu programa prikazat će se ukupno 38 filmova, 19 u natjecateljskom i 19 u programu pod nazivom Stanoviti pogled. Da bi došli do tog izbora, organizatori festivala morali su pregledati 1715 prijavljenih filmova, više nego prethodne godine (1665 filmova).

Thierry Fremaux, glavni tajnik festivala, u prigodi predstavljanja programa istaknuo je "veliku zemljopisnu, generacijsku, stilsku i produkcijsku raznolikost" festivala u 2011. na kojemu će biti zastupljeni svi kontinenti. No u natjecateljskom dijelu neće biti filma iz Južne Amerike. Ovo je ujedno i prvi put da će u službenom dijelu biti djela četiriju redateljica.

"Posebno mjesto na ovogodišnjem festivalu imat će Egipat, Tunis i Japan", dodao je Fremaux. Treba napomenuti da su u službeni izbor ušla dva filma u 3D formatu: film o samuraju Japanca Takashija Miikea u natjecateljskom dijelu i "Pirati s Kariba 4" s Johnnyjem Deppom i Penelope Cruz, izvan natjecateljskog programa. Canneski festival, 64. po redu, održava se od 11. do 22. svibnja. Ove godine će žirijem predsjedati američki glumac Robert de Niro, a sastav ocjenjivačkog suda znat će se idući tjedan.

14.04.2011. 19:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh