« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
NUŽNE MJERE

Cameron inzistira na vojnom i diplomatskom pritisku na Gadafija

Britanski premijer je američkom predsjedniku i šefovima vlade Italije i Katara naglasio važnost stalnog vojnog i diplomatskog pritiska na libijskog čelnika Gadafija

Više o

Libija

,

David Cameron

,

Moamer Gadafi

,

vojni pritisak

Prema priopćenju Downing Streeta, tijekom telefonskih razgovora s tim čelnicima u srijedu navečer Cameron je inzistirao na hitnoj važnosti stalnog vojnog i diplomatskog pritiska na Gadafijev režim kako bi se zaštitile tisuće civila koje su tamo izložene stalnim napadima.

Britanski premijer je informirao svoje sugovornike o obvezi koju je preuzela Velika Britanija da s pobunjeničkim libijskim Nacionalnim prijelaznim vijećem (NTC) provede UN-ovu rezoluciju 1973 i nastavi tražiti način kako da NATO što učinkovitije zaštiti civile.

Bijela kuća je u srijedu navečer obznanila u priopćenju da se Obama i Cameron slažu u pogledu pune primjene rezolucije UN-ovog Vijeća sigurnosti i da se obvezuje pojačati ekonomski pritisak na Gadafijev režim.

Francuska i Italija su se pridružile Velikoj Britaniji u slanju vojnih savjetnika pobunjenicima. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy primio je u srijedu u Parizu čelnika NTC-a Mustafu Abdula Džalila, te mu obećao da će Francuska pojačati zračne udare na snage odane Gadafiju.

21.04.2011. 09:54:42
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    21.04.2011. 13:02
    koji god britanac dođe na vlast on uvjek ostane ono što je samo britanac
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh