« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
JOŠ DVIJE GODINE IZVAN

Cameron: Hrvatska pripada Uniji, dan ulaska sve je bliži

Europska komisija je u petak predložila Vijeću EU-a zatvaranje preostala četiri poglavlja u pregovorima s Hrvatskom, što otvara put da se Hrvatska pridruži Europskoj uniji kao 28. članica

David Cameron
David Cameron (Getty Images)
Više o

Jadranka Kosor

,

Hrvatska

,

David Cameron

,

ulazak EU

Britanski premijer David Cameron rekao je u petak u Londonu da je danas povijesni dan za Hrvatsku i da je trenutak kada će Hrvatska postati članica EU-a sve bliži, prenosi Hina. Cameron je to izjavio prije početka sastanka s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, koja boravi u službenom posjetu Velikoj Britaniji.

"Jasno je da je danas povijesni dan za Hrvatsku...Hrvatska, prema mom mišljenju, pripada Europskoj uniji, a taj dan je sve bliži", rekao je Cameron.

On je ujedno naglasio kako je Velika Brtianija s divljenjem promatrala političke odluke koje je Hrvatska donosila u proteklih deset godina te istaknuo kako su pred Zagrebom još uvijek mnogi izazovi. Nakon sastanka premijera Kosor i Camerona očekuje se da će samo hrvatska premijerka obratit novinarima. Europska komisija je u petak predložila Vijeću EU-a zatvaranje preostala četiri poglavlja u pregovorima s Hrvatskom, što otvara put da se Hrvatska pridruži Europskoj uniji kao 28. članica od 1. srpnja 2013. godine, ako Vijeće prihvati taj ciljani datum koji je predložila Komisija, priopćio je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso u pisanoj izjavi.

"Ovo je povijesni dan za Hrvatsku i Europsku uniju. Europska komisija je upravo predložila Vijeću EU-a zatvaranje četiri posljednja poglavlja u pregovorima s Hrvatskom. To otvara put da se Hrvatska pridruži EU-u kako 28. članica od 1. srpnja 2013. godine, ako Vijeće prihvati taj ciljani datum koji je predložila Komisija", kaže se u Barrosovoj izjavi.

10.06.2011. 15:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh