« Biznis
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
EU FONDOVI

Čak 634 miljuna bespovratnih sredstava za inovacije proizvoda i usluga

Najniža vrijednost koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 1.000.000 kuna dok je najviša vrijednost potpore 20.000.000 kuna

Fondovi se opet otvaraju
Fondovi se opet otvaraju (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

natječaji

,

bespovratna sredstva

Ovaj natječaj namijenjen je poduzetnicima koji su usmjereni na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti koji će doprinijeti povećanju izvoza te time i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Cilj natječaja je komercijalizacija inovacija i stvaranja proizvoda i usluga isključivo u skladu s identificiranim prioritetnim tematskim područjima i međusektorskim temama Strategije pametne specijalizacije (S3).

Prihvatljiva područja za ulaganja

U tom smislu, natječaj Inovacije u S3 područjima usmjeren je na 5 tematskih područja i 13 podsektora. Strategija pametne specijalizacije odnosi se na: Zdravlje i kvaliteta života, Energija i održivi okoliš, Promet i mobilnost, Sigurnost te Hrana i Bio-ekonomija. Tematska prioritetna područja nisu sektori niti tehnologije. S3 se odnosi na područja primjene rezultata istraživanja, razvoja i inovacija i razvoj novih proizvoda i usluga. Projektni prijedlozi moraju se odnositi na jedno od spomenutih tematskih područja ili podsektora.

Prihvatljivi prijavitelji 

Prijavitelj mora biti pravna ili fizička osoba koja je mikro, malo ili srednje poduzeće (1-249 zaposlenih) koje posluje najmanje godinu dana i ima minimalno 1 zaposlenu osobu.

Visina i intenzitet potpore

Najniža vrijednost koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 1.000.000 kuna dok je najviša vrijednost potpore 20.000.000 kuna. Intenzitet potpore iznosi 50% prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljive aktivnosti

Projektom će se financirati sljedeće aktivnosti: 1) Inovacija organizacije i/ili procesa MSP-ova u svrhu komercijalizacije novih inovativnih proizvoda i usluga 2) ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu 3) prateće aktivnosti povezane s projektom (de minimis)

Prihvatljivi troškovi

U kategoriju prihvatljivih troškova uključeni su troškovi preuređenja i modernizacije poslovnih prostora, nabava i montaža novih strojeva, opreme i alata, troškovi informatičko-komunikacijskih rješenja, troškovi plaća osoblja, trošak energetskog certifikata i uporabnih dozvola, patenata i autorskih prava,  nezravni troškovi povezani s projektom, troškovi amortizacije opreme te PDV za koji se ne može osigurati povrat.

Planirani datum objave natječaja je 01.03.2019.

Više o natječajima možete pronaći ovdje.

26.02.2019. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh