« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PLJUŠTE KRITIKE

Čačić: Vlada neće ispuniti svoj popis želja

POGLEDAJTE VIDEO - Predsjednik HNS-a je optužio vladu da neracionalno troši novac hrvatskih građana

(Neja Markičević/Cropix )
Više o

HNS

,

Jadranka Kosor

,

gospodarska politika

,

Radomir Čačić

,

program obnove

Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati (HNS) Radimir Čačić je na novinarskoj konferenciji u sjedištu stranke oštro kritizirao programu gospodarskog oporavka premijerke Jadranke Kosor, ali je ocijenio, da je pozitivan pomak što je vlada prvi puta "izvukla glavu iz pijeska" i izrekla niz neugodnih istina, s kojima se država mora suočiti.

Čačić je rekao, da je "pomalo razočaran" premijerkinim planom, jer nema konkretnih poteza nego je program tek "popis želja". Po njegovom mišljenju, vlada je trebala izaći s pet konkretnih projekata s rokovima izvršenja, a ne nabrojati 70 točaka programa, koje je, kako je rekao, nemoguće ispuniti do kraja mandata vlade.

Pozvao je vladu, da u roku od 30 dana objavi plan za korištenje 3,6 milijardi eura, koji se nude iz predpristupnih fondova EU.

Predsjednik HNS je optužio vladu da neracionalno troši novac hrvatskih građana, te da „kreira rasap etike rada i morala, te nesposobnost i korupciju". Naglasio je, da vlada traži odgovornost svih, premda bi promjene morali početi ravno u vladi.

Naglasio je, kako je očito, da se Kosor sa svojim programom distancirala od vlade, te da je njen program moguće promatrati i kao predizborni.

20.04.2010. 14:36:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh