« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Čačić: Šukeru, odi doma!

VIDEO: Vlada novim kreditom samo kupuje dane kako bi i dalje ostala na vlasti, smatra čelnik HNS-a

(Neja Markičević/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

Vlada

,

HNS

,

Radimir Čačić

,

Ivan Šuker

,

zaduženje

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić je na današnjoj novinarskoj konferenciji poručio ministru financija Ivanu Šukeru do odstupi iz vlade jer nova zaduženja ne donose ništa dobro Hrvatskoj. Čačić je ponovio da vlada s novim skupim kreditima samo kupuje dane kako bi ostala na vlasti.

„Prestanimo trošiti nezarađeno", rekao je Čačić. Dodao je, da će se vlada Jadranke Kosor do kraja godine zadužiti za još 13 milijardi kuna, a time će se, zbog sinergije, povećati i postojeći dugovi za tri milijarde kuna.

Stvarno rješenje leži u smanjenju javne potrošnje i uspostavi sustava, u kojem milijarde neće odlaziti na neutemeljene mirovine i socijalne pomoći, te financiranje lažnih segmenate u poljoprivredi i neracionalnoh zdravstva, izjavio je Čačić. Upozorio je, da je devalvacija kune krajnja i nepopularna mjera, do koje će dovesti vlada, bude li nastavila sadašnju politiku.

Na novinarsko pitanje o podjeli fotelja u oporbenoj koaliciji, predsjednik HNS je odgovorio, da bi to bilo neumjesno. Pojasnio je, da se svi odgovornih ljudi u opoziciji pripremaju na područjima koja najbolje poznaju. Dodao je, da HNS sigurno neće u novu vladu, ukoliko ne bude imao strateški utjecaj na ukupnost procesa u državi.

14.07.2010. 12:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh