« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Politička prepucavanja

Čačić optužio Kosor za promicanje nerada

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić smatra da je premijerka karijeru sagradila na promicanju parazitskog modela, nerada i života na tuđi račun.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Radimir Čačić

Radimir Čačić osvrnuo se na tvrdnju Jadranke Kosor da je zajedno s vladom čvrsto opredjeljena za kulturu rada, optuživši je da se po stepenicama u karijeri penjala zalaganjem za nerad, pri čemu je široko bila spremna zagrabiti u sektor rada da bi se platio život na tuđi račun.

"Ako vlada ne smanji razinu budžeta u 2010. za 8 do 10 milijardi, uvest će se još jedan krizni porez od 4 posto", ustvrdio je predsjednik HNS-a.

Čačić je, na briefingu u središnjici HNS-a, odbacio tumačenja da oporba sprema jesenski bunt s ciljem rušenja vlasti, iako smatra da razloga za bunt ima dovoljno. Izjavio je da HNS neće sudjelovati u najavljenim sindikalnim prosvjedima, jer ne vjeruje da će prosvjedi uspjeti prikupiti 100.000 ljudi, kako najavljuje predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

"Gospodin Matijašević se šali. Prosvjede kakvi su bili za 101-icu Hrvatska neće imati u organizaciji sindikata. Ako se to ipak dogodi, ispričat ću se sindikalnim liderima i reći da visoko cijenim njihovu svijest i odgovornost prema ljudima i njihovu sposobnost da izraze protest protiv ove vlade. Do sad ništa od toga nisam vidio", rekao je Čačić.

Tvrdi da su se sindikati suglasili čak i s najnovijim opterećenjima plaća i rada, te da od prosvjeda neće biti ništa. "U tom smislu, neću imati u čem sudjelovati", dodao je Čačić, koji sindikate smatra "gorima od hrvatske politike, hrvatskog pravosuđa i hrvatskih političkih medija".

Čačić je ujedno uvjeren da se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić neće kandidirati za predsjednika države, a istaknuo je i da HNS neće odustati od kandidature Vesne Pusić u korist SDP-ovca Ive Josipovića.

"Vesna Pusić je kandidatkinja HNS-a, a ako se netko namjerava odreći vlastite kandidature u njezinu korist kao kandidatkinje građanskog centra je dobrodošao", poručio je Čačić.

Izvor: Hina

01.09.2009. 13:40:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh