« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Business.hr dobio nove vlasnike

Inter Mims i Mreža znanja novi su vlasnici poslovnih dnevnih novina Business.hr, priopćili su iz Mreže znanja.

Fotografija vijesti
Više o

business.hr

,

Mujo Selimović

,

Tomislav Radoš

,

Inter Mims

,

Mreža znanja

Ugovor o vlasništvu potpisan je jučer u Zagrebu sa švedskom medijskom kućom Bonnier, koja je time okončala svoje poslovanje u Hrvatskoj, kako je i najavila početkom godine. Inter Mims vlasnik je 65 posto, a Mreža znanja 35 posto udjela u Business.hr-u.

Dosadašnji vlasnici zahvalili su se na suradnji predsjednici Uprave i glavnoj urednici Đurđici Klancir, a novi vlasnici su na mjesto predsjednika Uprave postavili Damira Čička, konzultanta i financijskog stručnjaka, koji je za Inter Mims i Mrežu znanja i vodio pregovore o preuzimanju tvrtke.

"Sa zadovoljstvom preuzimamo vođenje Business.hr-a koji se na hrvatskom novinskom tržištu etablirao kao ozbiljan brend, a za koji smo uvjereni da ima puno veći potencijal. Usprkos krizi izdavaštva u svijetu i Hrvatskoj, vjerujemo da reorganiziranjem poslovanja Business.hr može postati uspješan i profitabilan medijski projekt", kazao je novi predsjednik Uprave Business.hr-a Damir Čičak.

Novi će vlasnici o svim potezima pravodobno izvijestiti javnost. Prvi poslovni cilj je restrukturiranje te usmjeravanje tvrtke prema pozitivnom poslovanju. Uredničke promjene i mogući potezi vezani uz redakciju ovise o izboru glavnog urednika i konceptu koji će njegovim izborom biti prihvaćen.

Inter Mims tvrtka je u sastavu Mims grupacije iz Sarajeva većinskog vlasnika Muje Selimovića, dok je Mreža znanja konzultantska tvrtka iz Zagreba čiji direktor je Tomislav Radoš.

25.04.2009. 09:22:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh