« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Bura ometa promet na Jadranskoj magistrali

Zbog bure zabranjen promet na D 8 od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za vozila I. skupine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

bura

,

bura Jadranska magistrala

Zbog bure je zabranjeno prometovanje dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za vozila I. skupine (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), izvijestio je HAK jutros u pet sati.

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, no nema posebnih ograničenja. Mokri su, ili samo vlažni, te skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Slab snijeg povremeno i mjestimice pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i Gorskom kotaru. Na cestama u gorju, te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu Hrvatske, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, na cestama u Gorskom kotaru i sjevernoj Hrvatskoj mjestimice ima razmočenog snijega, izvijestio je jutros u 9 sati Hrvatski auto-klub.

HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Lici:

D 42 Saborsko-Selište i ŽC Bjelopolje-Donji Lapac (otvorena samo za osobna vozila); te u Gorskom kotaru: D 3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Delnice, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Meja-Oštrovica-G.Jelenje, ŽC Platak-D 3, ŽC Crni Lug-D 3, ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC Sopač-Mrkopalj-Tuk, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Zimski uvjeti vrijede i na državnim, županijskim i lokalnim cestama na području općina Matulji, Klana, Viškova, Opatije i grada Kastva. (hina/metro-portal)

01.02.2009. 10:07:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh