« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Bura i traktori otežavaju promet

Većinom suhe ceste na udaru su snažnih vjetrova, a istočni dio zemlje paralizirali su traktori

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

stanje na cestama

,

HAK

Zbog bure, Jadranskom magistralom (D8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).

Autocesta A 1 otvorena je za sva vozila, uz ograničenje brzine od 60 km/h na dionici od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići. Kolnici su mjestimice samo vlažni i skliski u Lici i Gorskom kotaru.

Zbog prosvjeda, prekinut je promet na državnim cestama:
- D 518 Vinkovci-Osijek,
- D 7 na obilaznici Đakova u oba smjera, preusmjerava se kroz grad Đakovo,
- D 45 Garešnica-Kutina,
- D 524 sjeverna obilaznica Bjelovara (u mjestu Letičani),
- D 1 od Mokrica do Velikog Trgovišća,
- D 2 na Podravskoj magistrali u mjestima Pitomača, Virovitica i Nova Bukovica,
- kao i na županijskim cestama: ŽC 4007 kroz mjesta Bačevac i Bušetina, te ŽC 4012 u mjestu Vukosavljevica.

Vozi se naizmjence na državnim cestama: D 34 u Čađavici, D 43 kod Ivanić Grada, te na D 2 u Poljancu kod Ludbrega i u Donjem Vratnom. Zbog radova na riječkoj obilaznici od čvora Orehovica do tunela „Trsat" (smjer Istra-Rupa ) promet teče usporeno, uz privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog klizišta, za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 6228 u Slanom, promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D 8). Zbog vode na kolniku, za sav promet zatvorene su dionice županijskih cesta: ŽC 3156 Mala Gorica-Žažina i ŽC 3195 u Gračanici Šišinečkoj.
Državnom cestom D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, prometuju osobna vozila i autobusi.

U Zagrebu, zbog radova na mostu Mladosti, u smjeru Novog Zagreba, zatvoren je jedan trak (od BP INA), upozoravamo vozače da se na vrijeme prestroje, kako bi se izbjegle dodatne gužve.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama: D 42 Josipdol-Poljanak, D 506 Dobroselo-Mazin, kao i na županijskim cestama na području Gornjeg Jelenja i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra te u zaleđu Novog Vinodolskog.

06.03.2010. 07:41:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh