« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
MLJAC

Brusnice produljuju život?

Antioksidansi prisutni u brusnicama su povezani s 25-30% duljim trajanjem života kod voćnih mušica, sugerira novo istraživanje

Brusnice su izvor snažnih antioksidansa
Brusnice su izvor snažnih antioksidansa (Shutterstock)
Više o

superhrana

,

brusnice

,

sok od brusnice

,

antioksidansi

,

oksidativni stres

Brusnice su superhrana koju često zanemarujemo i sjetimo je se samo kad treba napraviti neki umak za pečenje, a zapravo se radi o plodovima punim moćnih antioksidansa koji, izgleda, mogu našem tijelu donijeti puno koristi.

Naime, eksperiment koji je proveden na voćnim mušicama pokazao je sjajne rezultate - nakon što su mušice hranjene 2-postotnim ekstraktom brusnica, svaka je faza života ovih kukaca produljena fantastičnih 25 do 30 posto. 

Ekstrakt brusnica bio je izravno povezan sa smanjenjem oštećenja stanica koji prouzročuje oksidativni stres, pa se znanstvenici iz američkom National Institute for Aging pitaju što bi se sve moglo napraviti kad bi se ljudima prehrana prilagodila na isti načim.

Rad objavljen u stručnom časopisu Experimental Gerontology najavljuje da se istraživanje neće zadržati na voćnim mušicama, pa možemo s nestrpljenjem očekivati sljedeće rezultate.

 

27.12.2013. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh