« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
TV DEBATA

Brown: Ne gledajte moju osobnost već ekonomsku bilancu

Brown je pokušao ukazati na pozitivne aktivnosti i poteze koje je poduzeo tijekom ekonomske krize

(Getty Images)
Više o

Gordon Brown

,

Laburistička stranka

,

David Cameron

,

Efrat Orbach

Britanski premijer Gordon Brown pozvao je u četvrtak navečer birače da svoje prosudbe donose vodeći računa o ekonomskoj bilanci u zemlji, a ne prema njegovoj osobnosti, nakon jučerašnjeg ispada kada je udovicu s kojom je razgovarao nazvao "zadrtom", ne znajući da mu je mikrofon uključen.

Brown, čija Laburistička stranka u većini anketa zaostaje za konzervativcima i liberalnim demokratima, ispričao se nekoliko minuta poslije. "Najiskrenije se ispričavam gospođi. Ne mislim da je zadrta", rekao je Brown za radio BBC. Brownov je glasnogovornik potom dodao da je premijer osobno nazvao gospođu Duffy.

Mediji su odmah ocijenili kako bi ta "nesmotrenost" mogla zapečatiti kampanju laburista, koje su, prema istraživanju javnog mišljenja, samo tjedan dana izbora, pretekli konzervativci Davida Camerona i liberalni demokrati Nicka Clegga.

Tijekom večerašnje tv-debate, treće i posljednje prije izbora 6. svibnja, Brown je pokušao ukazati na pozitivne aktivnosti i poteze koje je poduzeo tijekom ekonomske krize. No borbeni Cameron, koji za sada, prema velikoj većini istraživanja javnog mišljenja vodi, ocijenio je da je "britanska ekonomija zapala u rutinu" te da "postoji potreba za promjenom kako bi se ponovno pokrenula".

Cameron je pobijedio u trećoj televizijskoj debati britanskih političkih čelnika prema istraživanju što ga je od tvrtke Yougov naručio list The Sun, s 41 posto glasova, Clegg je dobio 32 posto, a Brown 26 posto, što je objavljeno odmah nakon 90-minutnog tv-događaja.(hina/metro-portal)

30.04.2010. 07:46:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh