« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
FESTIVALI

Brojimo sitno do početka 9. Illectricity Festivala u Zagrebu

Program glavne večeri Illectricity Festivala će 7. prosinca u Pogonu jedinstvo predstaviti prave audio poslastice

Illectricity počinje za tri dana
Illectricity počinje za tri dana (Arhiva)

Na hrvatskoj se obali udomaćilo sve više ljetnih festivala, ali i hladnije doba svoj festival za trku ima. Deveti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, održat će se od 29. studenog do 7. prosinca 2013. na više lokacija u Zagrebu.

Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, i ove je godine objavio sjajan lineup, ali i popratni program koji obuhvaća razne aktivnosti na temu glazbe i interaktivnih vizualnih umjetnosti. Pratite događaje na Facebooku i linku http://on.fb.me/HRHzIn.

GLAZBENE POSLASTICE ILLECTRICITY FESTIVALA

Illectricity Festival počinje 29. studenog u Sirupu kada će se održati Soundclash na kojem će se sukobiti četiri kolektiva. Bounce iz Budimpešte, ljubljanski Don't Make New People, splitski LoopJunkies te CFSN DJs iz Zagreba. Kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaka DJ ekipa ima 15 minuta po rundi kako bi predstavila svoj zvuk. Senzori pokreta mjere reakcije publike, a pobjednik je ekipa koja ih u većini rundi najviše digne na noge. Start je u 23 sata, a ulaz 25 kuna do ponoći, a 35 kuna nakon. Ulaznice potražile u sustavu Entrio i na http://bit.ly/17GuCbq.

Nucomers Night u Kino Klubu Jadran Film 30. studenog pokazat će tko će u narednim godinama osvajati srca hrvatskih clubbera. Rezultate natječaja na koji su se mogli prijaviti mladi neafirmirani DJ-evi pratite na Facebook stranici Illectricity Festivala, gdje možete vidjeti koje su sve odlične nade clubbinga prošle natječaj. Svi odabrani prezentirat će svoj rad na Nucomers večeri, te će pobjednik nastupiti na završnoj večeri festivala. Ulaz je slobodan.

Program glavne večeri Illectricity Festivala će 7. prosinca u Pogonu jedinstvo predstaviti prave audio poslastice. Na glavnoj večeri Illectricity Festivala nastupaju španjolski majstor deep house zvuka Pablo Bolivar live, Eliphino koji predstavlja široku paletu zvukova od hip-hopa do housea, jedno od nazanimljivijih imena drum 'n' bass scene Rockwell, elektronički solo projekt iza kojeg se krije Janko Novoselić - Strobelyx live, Nucomers Night pobjednik te CFSN DJ-evi. Cijena ulaznice za glavnu večer Illectricity Festivala je 60 kuna u pretprodaji i 75 kuna na ulazu u klub. Više informacija o ulaznicama potražite na svim prodajnim mjestima Entria i na http://bit.ly/1faCw4G.

SJAJAN UMJETNIČKI DIO FESTIVALA

Illectricity Festival promovira audio-vizualne umjetnosti, stoga je i za svoje deveto izdanje pripremio razne aktivnosti na temu glazbe i interaktivnih vizualnih umjetnosti. Ulaz na sve programe je besplatan.

Dodo Tank radionica od 4.-7. prosinca besplatan je program na kojem će se revitalizirati DNK vrsta koje više ne postoje. To uključuje istrijebljene životinje, mutante, mikrobe i druge biometrijske fenomene, a rezultat će biti dio postava glavne večeri Illectricity Festivala. Hoće li to biti stvaranje nekih skrivenih kodova, otkrivanje mogućih pokreta ili mikroskopskih uzoraka otkrijte slanjem podataka na rezidencija@pogonzagreb.hr do 01. prosinca. Broj polaznika je ograničen, a radioničari će imati i besplatan ulaz na glavnu večer Illectricity Festivala.

4. prosinca od 20 sati CFSN i Hiperprodukcija predstavljaju Bring Your Own Beamer u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. BYOB je serija jednonoćnih izložbi koje se održavaju širom svijeta iza kojih stoji jednostavna ideja, a ta je pronaći prostor, pozvati što više umjetnika, te zamoliti ih da ponesu svoje projektore. Naoružani filmovima i projektorima umjetnici se mogu slobodno igrati i istraživati medij video projekcija, ekperimentirati sa svjetlom, zvukom te mijenjati prostor. Svi su pozvani.

Iste večeri Kontejner i Galerija Močvara predstavljaju Tao G. Vrhovec Sambolec i njegov performans Solid Sound u maloj dvorani Pogona Jedinstvo. Instalacija je to koja 'rješava problem' slušanja zvuka u zrakopraznom prostoru. Da bi čovjek primjerice dobio iskustvo slušanja zvuka na Mjesecu (onakvo kakvog ga poznaje na Zemlji), zvuk bi morao izazivati vibracije lubanje. Teethphones u sklopu Solid Sound instalacije omogućuju upravo to - zagriz u napravu nalik lizaljki omogućuje slušanje zvuka preko zubiju, prijenos do lubanje i direktno do unutarnjeg uha.

Videoskop Guerilla na nepoznatoj lokaciji 5. prosinca predstavlja rad VJ-a na javnoj površini u Zagrebu. Videoskop je počeo kao prva prava prezentacija VJ umjetnosti u Hrvatskoj, svojevrsni live video-session, da bi prošle godine VJ-i izašli iz zatvorenih prostora klubova i kina te su svoje umijeće odlučili pokazati na gradskim fasadama uz dobru glazbu i igranje pokretnim slikama. Ovogodišnja lokacija i popis umjetnika ostaje tajan do samog dana održavanja Videoskop Guerille, a detalje saznajte na Illectricity Facebook stranici.

Kao uvod u ovogodišnji festival pogledajte prošlogodišnji video na http://vimeo.com/79888191

Zagrijte se uz promo mix Illectricity Festivala https://soundcloud.com/cfsn/illectricity-festival-2013

Potražite Illectricity novine po cijelom Zagrebu i čitajte ususret festivalu.
Facebook event http://on.fb.me/HRHzIn


Organizator Illectricity Festivala je Confusion, Udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, a više o festivalu možete pronaći na:
http://www.facebook.com/illectricity

http://www.twitter.com/illectricity

 

26.11.2013. 14:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh