« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
TRAGIČNE ZEMLJE

Broje se mrtvi u Iraku i Afganistanu

U nizu eksplozija u Bagdadu ubijeno je najmanje 29 ljudi, a osmero afganistanske djece poginulo je dok su se igrali raketom ostavljenom u selu

Broje se mrtvi u Iraku i Afganistanu
Broje se mrtvi u Iraku i Afganistanu (Getty Images)
Više o

Afganistan djeca

,

Nu Sound Of Belgrade

,

DJ Phat Phillie

U nizu napada i eksplozija diljem Bagdada u nedjelju ujutro najmanje je 29 osoba smrtno stradalo, a 111 ih je ranjeno u dva gotovo istodobna napada automobilima bombama na sjeveru i zapadu grada, govore najnoviji podaci ministarstva unutarnjih poslova.

U napadu u četvrti Aden na sjeveru grada ubijeno je 19 osoba, a 53 ih je ranjeno. U četvrti Mansur na zapadu glavnog grada eksplodirao je drugi automobil-bomba usmrtivši 10 i ranivši 58 osoba. Prethodni podaci govorili su o 18 mrtvih i 100 ranjenih.

Afganistn: Stradalo osmero djece

Osmero afganistanske djece poginulo je u nedjelju dok su se igrali raketom ostavljenom u selu u provinciji Kunduz na sjeveru zemlje. Incident se dogodio u okrugu Ali Abad, gdje su talibani u subotu izveli nekoliko raketnih napada u želji da ometu odvijanje parlamentarnih izbora.

"Sedmoro ih je pognulo na mjestu događaja, a jedno na putu u bolnicu", rekao je guverner okruga Habibullah Mohtashim. Dodao je da se možda radi o raketi koju su ispalili talibani ali nije eksplodirala ili je ostavljena i trebala poslužiti za buduće napade.

Neeksplodirana sredstva, ostavština tridesetogodišnjeg rata pokrenutog sovjetskom invazijom na Afganistan, ubila su dosad tisuće stanovnika te zemlje. Prema UN-u, minski je sumnjivo više od 650 četvornih kilometara, a u prvih pet mjeseci ove godine pronađeno je 11.000 protupješakih mina i 380.000 komada ostalih eksplozivnih naprava. (hina/metro-portal)


19.09.2010. 13:23:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh