« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NAPETOST RASTE

Broj žrtava terorističkog napada u Moskvi popeo se na 40

Broj žrtava u samoubilačkim bombaškim napadima u moskovskoj podzemnoj željeznici u popeo se na 40 pošto je danas preminuo još jedan muškarac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Moskva

,

terorizam

,

žrtve

"Po posljednjim podacima, umrla je još jedna osoba", rekao je glasnogovornik ministarstva, a prenosi agencija RIA Novosti. Riječ je o "muškarcu u dobi od 51 godina", dodaje agencija Interfax. U bolnici se, po Itar-Tassu, nalazi 84 ljudi.

Odgovornost za napade preuzeo je vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov. Umarov, koji sebe naziva "emir kavkaskog emirata", rekao je u videoporuci da je osobno naredio napade i da će se napadi na Rusiju nastaviti. Napade su izvele dvije žene samoubojice.

Osim toga, dva samoubilačka bombaška napada izvedena su u srijedu u Dagestanu. Poginulo je desetero ljudi, uključivo devetoricu policajaca.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je u petak da istraga o napadima u Moskvi i Dagestanu "brzo napreduje" te najavio strože zakone protiv pomagača teroristima.

Rusiji treba model po kojem bilo koji suučesnik, "što god radio, kuhao juhu ili prao odjeću teroristima", čini zločin, poručio je. (hina/metro-portal)

02.04.2010. 16:15:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh