« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
LOVA

Broj turista stalno raste

Prvi podaci eVisitora pokazuju i da je samo u ožujku ove godine bilo ukupno manje turista i noćenja nego u prošlogodišnjem ožujku, kada su bili i uskrsni blagdani

Šest posto više nego prošle godine
Šest posto više nego prošle godine (Shutterstock)
Više o

Hrvatska

,

turizam

,

broj turista

U Hrvatskoj je u prva tri mjeseca ove godine boravilo 742 tisuće turista ili gotovo 6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je s nešto malo više od 1,9 milijuna turističkih noćenja zabilježen porast od gotovo 3 posto, prvi su podaci iz eVisitora koji se doznaju iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Stranih je turista u Hrvatsku, po tim prvim podacima, došlo u prva tri mjeseca ove godine 464,6 tisuća ili 1,4 posto više nego lani, ali su s 1,2 milijuna noćenja u blagom minusu od 1,1 posto.

Nešto bolje rezultate u prva tri mjeseca ove godine ostvarili su domaći turisti s 277 tisuća dolazaka, što je gotovo 14 posto više nego u istim mjesecima prošle godine, dok su sa 693 tisuće noćenja u plusu od gotovo 10 posto.

Prvi podaci eVisitora pokazuju i da je samo u ožujku ove godine bilo ukupno manje turista i noćenja nego u prošlogodišnjem ožujku, kada su bili i uskrsni blagdani, a s obzirom da su ove godine u travnju, slabiji turistički ožujak ove godine se donekle i očekivao.

09.04.2017. 12:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh