« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Kultura na vodi

Brod Knjižara na turneji po Jadranu

Treća uzastopna turneja kulturnog broda ide od Krka do Makarske

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Bukvić/CROPIX)
Više o

brod knjižara

Hrvatski kulturni MasterCard Brod Knjižara započeo je svoju ovogodišnju, treću po redu, turneju po Jadranskoj obali od Krka do Makarske od 18. do 31. srpnja, priopćeno je iz Brod knjižare MasterCard.

Brod Knjižara ove godine plovi sa sedam tona knjiga, s više od dvije tisuće naslova, 13 hrvatskih nakladnika i više od 50 pisaca, književnika i pjesnika koji će boraviti i biti gosti na Brodu knjižari.

Među njima su Julijana Matanović, Enes Kišević, Zlatko Gall, Ana Ugarković, Davor Rostuhar, Robert Valdec, Damir Hoyka i drugi. Tijekom turneje oni će se družiti s ljubiteljima knjige i potpisivati svoje rukopise.

Projekt Brod Knjižara koji promiče kulturu čitanja i pisanja ocijenjen je jednim od najznačajnijih kulturno-turističkih projekata na Jadranu. Njegovu vrijednost prepoznala je i kompanija MasterCard Europe kao vrijedan projekt koji je generalni pokrovitelj Brod knjižare i ove godine.

Uz autore i program koji Brod Knjižara dovodi u sva turistička odredišta, povezan je program turističkih zajednica, nastupa KUD-ova, klapa, folklora, djece iz raznih udruga i svi će zajedno promicati hrvatsku kulturu, kako među domaćim tako i stranim turistima, stoji u priopćenju.

Izvor: Hina

21.07.2009. 19:09:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh