« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
INDEKS 4

Profesor s Fakulteta prometnih znanosti ponovo osuđen za korupciju

Nakon šestomjesečne osuđujuće presude u korupcijskoj aferi "Indeks 2" profesorVelimir Kolar danas je ponovno nepravomoćno osuđen na 15 mjeseci zatvora

Fotografija vijesti
Više o

korupcija

,

Fakultet prometnih znanosti

,

Velimir Kolar

,

indeks 4

Viši predavač na Fakultetu prometnih znanosti Kolar (46) zanijekao je krivnju, no sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda Gordana Mihela Grahovac proglasila ga je krivim jer je preko posrednika Ivana Silića (31) od studenta Anisa Mohameda Omara (33) u dva navrata 2008. uzeo ukupno 2300 eura kako bi mu sredio prolaz na nekoliko ispita.

Po optužnici, student nije izišao na ispite, a Kolar mu je upisao ocjenu dobar, dok su još dvojica profesora upisali dovoljan. Student i posrednik, koji je svoju ulogu u kupoprodaji ispita naplatio 300 eura, na suđenju su priznali krivnju pa su kažnjeni uvjetno sa šest, t.j. osam mjeseci zatvora u koji neće ići ako u iduće tri godine ne počine drugo kazneno djelo.

Student je na suđenju ispričao kako je sve prijavio policiji kad je shvatio da mu u indeks nije upisana ocjena iz jednog predmeta i kad je tražio povrat novca koji mu je nabavila majka, prodavši paket Ininih dionica.

U slučaju "Indeks 2" Kolar je 2009. zbog zloporabe položaja i ovlasti te primanja mita bio osuđen na šest mjeseci zatvora. Tada je od 32 optuženika za korupciju osuđeno njih 30, među kojima i devetero profesora Fakulteta prometnih znanosti.

24.03.2011. 15:49:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh